Antena 3 CNN Externe Al Qaeda şi-a întins tentaculele peste Siria. Teroriştii luptă alături de rebeli, împotriva preşedintelui Assad

Al Qaeda şi-a întins tentaculele peste Siria. Teroriştii luptă alături de rebeli, împotriva preşedintelui Assad

Al Qaeda şi-a întins tentaculele peste Siria. Teroriştii luptă alături de rebeli, împotriva preşedintelui Assad
05 Iul 2012   •   15:17

Membrii celei mai importante organizaţii teroriste din lume, Al Qaeda, se infiltrează în Siria prin Irak, pentru a desfăşura atacuri teroriste majore, a declarat ministrul de externe irakian, Hoshyar Zebari, citat de RIA Novosti.

"Deţinem date concrete care relevă faptul că membrii Al Qaeda s-au mutat din Irak în Siria, pentru activităţi teroriste împreună cu alte grupuri militante care iau parte la acest gen de acţiuni" a spus Zebari.

Oficialul irakian şi-a exprimat îngrijorarea faţă de violenţele din Siria, care riscă să se răspândească în restul regiunii.

La jumătatea lunii mai, şeful Pentagonului, Leon Panetta avertiza asupra implicării teroriştilor Al Qaeda alături de grupurile opozante regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

Conform estimărilor ONU, peste 11000 de oameni şi-au pierdut viaţa în Siria, de la începutul revoltelor sângeroase împotriva regimului Assad.
O organizaţie a drepturilor omului din Londra a precizat că luna iunie a acestui an a fost cea mai sângeroasă de la începutul conflictului, cu o medie de 100 de morţi zilnic.

×
Subiecte în articol: Al Qaeda Siria Irak Bashar al-Assad
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close