Antena 3 CNN Externe Al-Qaida a revendicat atentatul din Yemen, soldat cu 96 de soldaţi morţi

Al-Qaida a revendicat atentatul din Yemen, soldat cu 96 de soldaţi morţi

Al-Qaida a revendicat atentatul din Yemen, soldat cu 96 de soldaţi morţi
Sursa foto: Foto: Youtube
22 Mai 2012   •   11:27

Reţeaua extremistă Al-Qaida a revendicat într-un comunicat atentatul sângeros care a ucis, luni, 96 de soldaţi la Sanaa, afirmând că acesta îl viza pe ministrul Apărării şi ameninţând Yemenul cu noi atacuri, relatează AFP.
   
Atentatul sinucigaş a vizat în timpul dimineţii repetiţia unei parade militare la care asista ministrul Apărării, Mohamed Nasser Ahmed. Acesta a scăpat nevătămat, potrivit surselor militare.
   
Comunicatul publicat pe forumuri jihadiste afirmă că atacul îl viza pe "ministrul Apărării precum şi pe ceilalţi lideri ai războiului american împotriva noastră la Abyan", o provincie din sudul ţării a cărei capitală se află în mâinile reţelei extremiste de aproape un an.
   
Armata yemenită a lansat la 12 mai o vastă ofensivă împotriva Al-Qaida pentru a recupera Zinjibar, capitala Abyan.
   
Potrivit diplomaţilor occidentali de la Sanaa, experţi americani oferă asistenţă armatei în aceste lupte care s-au soldat cu aproape 230 de morţi, majoritatea membri ai reţelei Al-Qaida, care acţionează sub apelativul "Susţinătorii Sharia".
   
"Le amintim celor care conduc armata şi forţele de securitate din Yemen că războiul american din Abyan, în cursul căruia avioane americane şi saudite ne-au ucis femeile şi copiii, nu poate avea loc în timp ce voi sunteţi în siguranţă la Sanaa. Ne vom răzbuna", continuă comunicatul.
   
"Flăcările războiului vă vor ajunge oriunde aţi fi şi ceea ce s-a întâmplat (luni) este doar începutul drumului jihadului (războiului sfânt)", ameninţă acesta.
   
Explozia s-a produs în faţa tribunei destinate personalităţilor aşteptate marţi la parada ce marca cea de-a 22-a aniversare a unirii nordului şi sudului Yemenului.
   
Acest atentat este primul de această amploare la Sanaa după preluarea puterii în februarie de către preşedintele Abd Rabbo Mansour Hadi, care a promis să lupte necontenit împotriva Al-Qaida.

×
Subiecte în articol: Yemen al-Qaeda al-Qaida ministrul Apararii
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close