Antena 3 CNN Externe Al-Qaida îndeamnă poporul din Libia să nu renunţe la arme şi să adopte legea islamică

Al-Qaida îndeamnă poporul din Libia să nu renunţe la arme şi să adopte legea islamică

Al-Qaida îndeamnă poporul din Libia să nu renunţe la arme şi să adopte legea islamică
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
06 Dec 2011   •   14:29

Abu Yahya al-Libi, ideolog Al-Qaida, a declarat, luni, că numai "drapelul Islamului" trebuie arborat în Libia, făcând apel către rebelii care au înlăturat regimul lui Muammar Gaddafi să nu renunţe la arme în faţa noilor autorităţi, relatează AFP.

Într-o înregistrare realizată de Al-Sahab, grupul media Al-Qaida, Abu Yahya al-Libi a declarat despre situaţia din Libia că "drumul (este) încă lung şi fructele tinerei revoluţii nu (au fost) încă recoltate".
   
"Sunteţi astăzi la răscruce de drumuri şi este necesară o decizie fermă, între un regim laic care face plăcere Occidentului şi un regim islamic. Pentru a răspune sacrificiilor făcute de familiile morţilor şi răniţilor (în conflict) şi musulmanilor în general, numai drapelul Islamului trebuie să fie arborat în Libia", a adăugat acesta. De asemenea, el a făcut apel la combatanţi "să nu renunţe la arme" în faţa noilor autorităţi.

Responsabilul Al-Qaida a avertizat şi cu privire la "lăcomia" Occidentului care vrea, conform acestuia, să confişte bogăţiile petroliere ale Libiei, făcând apel la libieni să "le ţină piept cu fermitate şi curaj".

În octombrie, noul lider Al-Qaida, egipteanul Ayman al-Zawahiri, a făcut apel la libieni să adopte legea Coranului, Sharia, ca bază a noului regim.

×
Subiecte în articol: al-Qaida Libia revolta drapel
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close