Antena 3 CNN Externe Al-Qaida versus Obama: Un sclav de casă ajuns preşedinte al Statelor Unite

Al-Qaida versus Obama: Un sclav de casă ajuns preşedinte al Statelor Unite

Al-Qaida versus Obama: Un sclav de casă ajuns preşedinte al Statelor Unite
19 Noi 2008   •   21:33

Atac dur la adresa viitorului preşedinte american. Numărul doi în ierarhia reţelei teroriste Al-Qaida este de părere că Barack Obama nu este decât un supus şi îi cere să retragă imediat trupele din Irak şi Afganistan. Ayman al-Zawahiri afirmă în mesajul său că Obama este "un sclav în casă". Expresia injurioasă, care se referă la un sclav servil faţă de stăpânii săi albi, a fost folosită pentru prima dată de un lider al comunităţii afro-americane, în urmă cu aproximativ o jumătate de secol.
"Tu, Colin Powell şi Rice confirmaţi spusele lui Malik al-Shabazz (Malcolm X) privind termenul de sclav în casă", i se adresează al-Zawahiri lui Obama.
Adjunctul lui Bin Laden consideră că totul este pierdut pentru americani pe fronturile din Irak şi Afganistan.
"În primul rând, un mesaj de felicitare adresat comunităţii musulmane pentru faptul că poporul american a recunoscut că a fost învins în Irak", spune numărul doi în al-Qaida.
Mai mult, Al Zawahiri a avut şi câteva sugestii pentru Obama.
"Aş vrea să adresez un mesaj noului preşedinte american. Ai ajuns preşedinte şi te aşteaptă o moştenire dificilă, plină de eşecuri şi de crime", îl atenţionează teroristul pe preşedintele ales al SUA.

Numarul doi în ierarhia retelei teroriste al-Qaida l-a avertizat pe Obama să nu trimită întăriri în Afganistan, în contextul în care preşedintele ales al Statelor Unite vrea să retragă trupele din Irak şi să le trimită acolo pentru a lupta împotriva talibanilor. Acesta este al doilea mesaj al-Qaida de la alegerea lui Barack Obama la Casa Albă.
Iniţial, organizaţia i-a cerut viitorului preşedinte să retragă trupele din ţările musulmane.
Antena3

×
Subiecte în articol: Barack Obama al-Qaida
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close