Antena 3 CNN Externe Al-Zawahiri: Obama încearcă să subjuge lumea arabă

Al-Zawahiri: Obama încearcă să subjuge lumea arabă

Al-Zawahiri: Obama încearcă să subjuge lumea arabă
Sursa foto: Ayman Al-Zawahiri
15 Dec 2009   •   03:53

Viceliderul al Qaeda l-a acuzat pe preşedintele american Barack Obama că înşeală lumea arabă şi eşuează în a avansa negocierile de pace pentru Orientul Mijlociu, pentru a sublinia în plus că lupta militanţilor contra SUA şi a aliaţilor săi este ?un război între musulmani şi păgâni."
În cadrul unui noi mesaj postat pe internet, Ayman Al-Zawahiri pretinde că Obama nu a adus regiunii decât "blocadă şi asediu" în pofida eforturilor de a comunica cu arabii.
"Planul lui Obama, deşi împachetat în zâmbete şi apeluri la respect şi înţelegere, este menit doar a sprijini Israelul," arăta al-Zawahiri în mesajul audio de 26 minute.
Adjunctul lui bin Laden a fost critic la adresa lui Obama încă de la alegeri, referindu-se anterior la acesta ca la un "negru de casă," insultă pentru servitorii negri care servesc albilor.
"Politica lui Obamanu este nimic altceva decât un alt ciclu în campania sionistă şi cruciată de a ne subjuga şi umili şi pentru a ocupa pământul nostru şi a ne fura averea," acuza al-Zawahiri .
Acesta a criticat şi principalii aliaţi americani din regiune- preşedintele egiptean şi regii iordanian şi saudit- pentru că sprijină pacea cu Israel. E a cerut musulmanilor şi palestinienilor să desfăşoare războiul sfânt nu numai în Israel şi teritoriile palestiniene, ci şi în alte teritorii, subliniiind că există "ample oportunităţi şi în altă parte."
Teroristul a lăudat militanţii musulmani ce luptă în Pakistan şi a avertizat palestinienii să nu negocieze cu Israel.

"Trebuie să continuăm jihadul pentru a elibera pământul palestinian şi să stabilim un stat islamic acolo. Ar trebuie să pornim jihadul contra evreilor şi tuturor celor care îi sprijină" . Al-Zawahiri a mai menţionat că grupul nu va uita de membrii săi deţinuţi în închisori americane.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close