Antena 3 CNN Externe Semnal de alarmă în Europa: Sunt prea mulți teroriști și UE nu îi poate monitoriza

Semnal de alarmă în Europa: Sunt prea mulți teroriști și UE nu îi poate monitoriza

Semnal de alarmă în Europa: Sunt prea mulți teroriști și UE nu îi poate monitoriza
Sursa foto: Foto: pixabay.com
01 Iun 2016   •   17:50

Mai multe state europene încă se află sub amenințarea unor posibile atacuri teroriste, în special Franța și Belgia, apoi Marea Britanie, Germania și probabil Italia, Spania și Olanda, a declarat pentru agenția Xinhua un expert european în informații.

"Chiar dacă celula teroristă care a atacat la Paris și Bruxelles este aproape distrusă (...) gruparea Stat Islamic (SI) va încerca să-și refacă resursele umane în Europa pentru a conduce alte atacuri", estimează Claude Moniquet, un fost agent al serviciilor secrete franceze, în prezent director al European Strategic Intelligence and Security Center.

Anul trecut, și chiar în 2014, numeroase atacuri puse la cale de SI în Europa au eșuat, dar din nefericire trei au reușit. Însă expertul intervievat atrage atenția că avantajul este totuși de partea teroriștilor, întrucât Europa este o societate foarte deschisă, iar oricine ajunge în interiorul spațiului Schengen poate să se deplaseze liber și să treacă nestingherit granițele țărilor ce cuprind această vastă zonă de liberă circulație.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close