Antena 3 CNN Externe Alberto Granado, omul cu care Che Guevara a călătorit prin America Latină pe motocicletă, a murit

Alberto Granado, omul cu care Che Guevara a călătorit prin America Latină pe motocicletă, a murit

Alberto Granado, omul cu care Che Guevara a călătorit prin America Latină pe motocicletă, a murit
Sursa foto: Foto: cityboyshintxas.blogspot.com
06 Mar 2011   •   13:47

Biochimistul argentinian Alberto Granado, cel care l-a însoţit pe Ernesto "Che" Guevara într-o călătorie pe motocicletă în mai multe ţări din America Latină în anii 1950, a murit la vârsta de 88 de ani, sâmbătă, la Havana, potrivit unui comunicat citat de AFP.
   
"În această dimineaţă, la vârsta de 88 de ani, a murit subit, în capitala noastră, tovarăşul Alberto Granado, prieten inseparabil al comandantului Ernesto Guevara", precizează comunicatul.

Corpul neînsufleţit al lui Granado urma să fie incinerat, potrivit dorinţei defunctului, iar cenuşa să fie împrăştiată în Argentina, Cuba şi Venezuela.
  
 "Fidel prieten al Cubei, a contribuit la formarea profesională a specialiştilor în sănătate publică şi în genetică" din această ţară, unde s-a instalat din martie 1961.
   
"El Petiso" (micuţul), aşa cum îl numea Guevara, l-a acompaniat pe comandant într-o călătorie lungă pe motocicletă, din 29 decembrie 1951 până pe 26 iulie 1952. Călătoria a fost descrisă într-o ecranizare - "Diarios de Motocicleta", care a obţinut premiul Oscar, în 2005, pentru cea mai bună coloană sonoră. Rolurile principale au fost interpretate de Gael García Bernal (Che Guevara) şi Rodrigo De la Serna (Alberto Granado).
   
"Ne înţelegeam bine când vorbeam de politică sau de boli (...), gândeam aproape întotdeauna la fel. Dar cel mai bine semănam în ceea ce priveşte reacţiile la lucrurile care ne displăceau", a declarat Granado într-un interviu, realizat în urmă cu câţiva ani, pe tema prieteniei dintre cei doi.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close