Antena 3 CNN Externe Alegerea lui Donald Trump pentru postul de judecător la Curtea Supremă. Ce spune despre avorturi

Alegerea lui Donald Trump pentru postul de judecător la Curtea Supremă. Ce spune despre avorturi

Președintele american Donald Trump va desemna la Curtea Supremă de Justiție o femeie aflată în grațiile liderului majorității republicane din Senat, relatează presa internațională.

Alegerea lui Donald Trump pentru postul de judecător la Curtea Supremă. Ce spune despre avorturi
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    22 Sep 2020   •   07:00

Potrivit Bloomberg, este vorba despre judecătoarea Amy Coney Barrett, în favoarea căreia fac un lobby masiv la Casa Albă grupurile anti-avort.

Ea ar fi, în același timp, favorita lui Mitch McConnel, liderul majorității republicane din Senat.

Barrett are 48 de ani, este catolică practicantă și mamă a șapte copii, între care doi adoptați din Haiti iar un altul diagnosticat cu sindromul Down.

Ea a mai fost în cărți pentru Curtea Supremă a SUA în 2018 dar a pierdut în fața lui Brett Kavanaugh.

Candidata a fost criticată cu ocazia audierilor din Senat, pentru că ar avea tendința de a "amesteca" Dreptul cu propriile convingeri religioase. 

Cum se schimbă raportul de forțe la Curtea Supremă

Amy Coney Barrett ar urma să ia locul judecătoarei Ruth Bader Ginsburg, decedată recent, cunoscută pentru vederile sale liberale și care, înainte de a muri, și-a exprimat dorința ca poziția sa să nu fie ocupată înainte de instalarea unui nou preşedinte american. 

În schimb, actualul președinte Donald Trump s-a exprimat în favoarea unei numiri rapide, care să crească la 6 - 3 în favoarea magistraților conservatori raportul de forțe la nivelul Curții Supreme.

Comentatorii spun că acest lucru va influența semnificativ deciziile instituției mai ales în cazul unor subiecte cum ar fi avortul, drepturile minorităților sexuale şi politica de imigraţie.

×
Subiecte în articol: Trump Curtea Suprema
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close