Antena 3 CNN Externe Alegerea lui Obama a dus la creşterea numărului de ?infracţiuni rasiale?

Alegerea lui Obama a dus la creşterea numărului de ?infracţiuni rasiale?

Alegerea lui Obama a dus la creşterea numărului de ?infracţiuni rasiale?
25 Noi 2008   •   05:30

Alegerea lui Barack Obama ca preşedinte al SUA a dus la creşterea numărului de crime rasiale îndreptate împotriva minorităţilor entice, conform unui studiu realizat de ONG-uri.
De altfel, de la 4 noiembrie au fost raportate sute de incidente de abuzz sau intimidare ce apparent au legătură cu ura rasială, deşi multe nu au implicat acte de violenţă.
De altfel, grupurile extremiste, precum Ku Klux Klan sau Consiliul Cetăţenilor Conservatori, s-au văzut asaltate de numeroşi noi membri de la alegerea primului preşedinte de culoare din SUA.
Grupurile de dreapta câştigă capital şi din criza economică ce a dus la creşterea şomajului şi de răsturnarea demografică ce ar putea transforma alibi în minoritate până la jumătatea secoului.
Ca urmare a celui mai grav incident rasial din ultimele săptămâni, un juriu federal a condamnat un adolescent de 17 ani pentru omor, după ce l-a înjunghiat pe un ecuadorian.
De altfel, în Sudul Statelor Unite, s-au înregistrat numeroase incidente şi în şcoli provocate de ura rasială. Unii oficiali compară creşterea numărului de astfel de incidente cu atacurile asupra musulmanilor după ?11 septembrie?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama SUA
Parteneri
Restricții de circulație, pe cele mai mari artere din București, în acest weekend
x close