Antena 3 CNN Externe Alegerea lui Trump va provoca SUA pierderi de 1.000 de miliarde de dolari

Alegerea lui Trump va provoca SUA pierderi de 1.000 de miliarde de dolari

Alegerea lui Trump va provoca SUA pierderi de 1.000 de miliarde de dolari
16 Sep 2016   •   15:02

Instalarea lui Donald Trump la Casa Alba ar putea costa economia americana aproximativ 1.000 de miliarde de dolari in urmatorii 5 ani, prezic analistii Oxford Economics, potrivit Business24.ro

Prognoza acestora este bazata pe implementarea totala a promisiunilor facute in campania electorala de candidatul republican pe teme de fiscalitate, politici economice si migratie.

Somaj urias

In primul rand, ideile promovate de Trump ar putea declansa un soc urias pe piata muncii din SUA, lasand fara slujbe aproximativ 4 milioane de persoane.

Alte pericole sunt reprezentate de diminuarea cresterii economice globale, scaderea consumului in Statele Unite si declansarea unui razboi comercial intre marile economii ale lumii.

"Puse laolalta, aceste politici ar avea un impact negativ semnificativ pentru economia americana", este de parere Jamie Thompson, seful departamentului de analize macroeconomice al Oxford Economics.

Prognoza analistilor britanici coincide, cel putin in privinta numarului de someri care ar urma sa apara in mandatul lui Trump, cu alte predictii facute de economistii Universitatii din Pennsylvania si de economistul Mark Zandi de la agentia de rating Moodys.

×
Subiecte în articol: Donald Trump pierderi economie Alegeri SUA
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close