Antena 3 CNN Externe Alegeri cruciale în Ungaria. Războiul din Ucraina i-a bulversat campania electorală lui Viktor Orban

Alegeri cruciale în Ungaria. Războiul din Ucraina i-a bulversat campania electorală lui Viktor Orban

Maghiarii sunt chemați duminică la urne. Vor vota la alegerile parlamentare. Viktor Oban speră să obțină un al patrulea mandat, dar războiul din Ucraina i-a bulversat campania electorală.

Alegeri cruciale în Ungaria. Războiul din Ucraina i-a bulversat campania electorală lui Viktor Orban
Sursa foto: Hepta.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Apr 2022   •   17:04

Opoziția de la Budapesta este tot mai vocală pe tema proximității adoptate de Orban față de regimul Putin. În plus, partidul de la conducere este acuzat de fraudă, după ce au fost descoperiți saci cu voturi aruncați în Mureș.

Alegerile de duminică ar putea fi decisive pentru soata țării. Tensiunile se simt printre cetățeni.

Cabinele de vot se vor deschide la ora locală 06:00. Echipa Antena 3 din Ungaria a reușit să vorbească cu câțiva alegători. Aceștia au declarat că sunt bulversați. 

Candidații ar fi folosit de războiul din Ucraina ca unealtă de manipulare. Hackerii au avut și ei un aport: aceștia au spart site-uri pro Viktor Orban și au distribuit mesaje referioare la ceea ce se întâmplă în Ucraina. Guvernul de la Budapesta a fost numit ”calul troian” al Kremlinului în Europa.

Rămâne de văzut dacă cetățenii din Ungaria îl vor taxa pe Viktor Orban pentru că nu a luat o poziție fermă în ceea ce privește acțiunile Rusiei din Ucraina.

Autoritățile maghiare au cerut ajutorul celor din România pentru persoanele care pot vota în Ucraina. Poliția de frontieră a anunțat că vor deschide alte trei puncte de frontieră, pentru a facilita deplasarea oamenilor.

×
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close