Antena 3 CNN Externe Alegeri Franța. Emmanuel Macron, favorit în ultimele sondaje

Alegeri Franța. Emmanuel Macron, favorit în ultimele sondaje

o_1be4v4fo5l6f1mpf1ecu1mgs3h98.jpg
Foto: Facebook/Emmanuel Macron
20 Apr 2017   •   09:01

Candidatul de centru Emmanuel Macron este cotat în continuare ca favorit în ultimele sondaje de opinie privitor la alegerile prezidenţiale din Franţa, al căror prim tur va avea loc duminica viitoare, transmite Reuters.

Sondajul Cevipof îi creditează pe Macron şi pe extremista de dreapta Marine Le Pen cu cele mai mari şanse de a ajunge în turul al doilea, dar cu procente mai mici în preferinţele electoratului, iar cursa între primii patru candidaţi din cei 11 este tot mai strânsă. Macron are în acest moment 23%, în scădere cu 2% faţă de sondajul similar de la începutul lunii. Pentru Le Pen se declară gata să voteze 22,5% din alegătorii francezi, cu 2,5% mai puţini. Procentajul celor care susţin că nu vor vota este de 28%.

Sondajul zilnic efectuat de Opinionway a dat miercuri cifre similare cu Cevipof, iar BVA 24% pentru Macron şi 23% pentru Le Pen, urmaţi de conservatorul Francois Fillon şi reprezentantul extremei stângi, Jean-Luc Melenchon, cu 19% fiecare.

BVA oferă şi predicţii pentru turul al doilea, programat pe 7 mai, în care se vor confrunta primii doi candidaţi în ordinea numărului de voturi obţinute în primul tur. Macron ar câştiga cu 65% în faţa lui Le Pen, cu 67% împotriva lui Fillon şi cu 60% dacă adversarul său ar fi Melenchon. Le Pen ar pierde în faţa oricăruia din principalii trei contracandidaţi - Fillon ar lua 57% din voturi, iar Melenchon 60% într-o confruntare directă cu ea. În fine, Melenchon ar învinge cu 58% dacă ar trece în turul al doilea alături de Fillon.

Sursă: Agerpres
×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close