Antena 3 CNN Externe Alegeri locale în Ungaria: Partidul premierului a câştigat pentru prima dată primăria din Budapesta (VIDEO)

Alegeri locale în Ungaria: Partidul premierului a câştigat pentru prima dată primăria din Budapesta (VIDEO)

Alegeri locale în Ungaria: Partidul premierului a câştigat pentru prima dată primăria din Budapesta (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
04 Oct 2010   •   12:26

Partidul Fidesz, condus de premierul ungar Viktor Orban, este şi mai puternic în Ungaria, după alegerile locale de duminică. Ca şi la scrutinul legislativ din aprilie, Fidesz a obţinut aproximativ două treimi din voturi, potrivit rezultatelor parţiale. În plus, partidul a cucerit, pentru prima dată, primăria din Budapesta.

Pe lângă primăria generală, candidaţii Fidesz au câştigat în 19 din cele 23 de sectoare ale capitalei. Reprezentanţii partidului vor fi la putere, de asemenea, în 22 din primele 23 de oraşe ale Ungariei şi în toate consiliile regionale din ţară.

Premierul interpretează rezultatul ca un vot de încredere pentru politica sa economică, aflată la originea unui conflict cu FMI şi Uniunea Europeană.

"Astăzi, Ungaria a repurtat cel mai mare succes al său. Astăzi, naţiunea unită a spus cum doreşte să trăiască", a spus acesta.

Participarea la vot a fost, însă, de numai 46 la sută, cu şase procente mai puţin decât la alegerile locale precedente. Celelalte partide au repetat, în linii mari, performanţele de la alegerile parlamentare.

Socialiştii au pierdut mult teren, dar au păstrat primăria din Szeged. Partidul naţionalist IOBBIK a obţinut 15 la sută din voturi, mai puţin decât la scrutinul parlamentar. IOBBIK s-a remarcat, în campanie, printr-un clip care-i acuza pe rromi de toate delictele din Ungaria. Televiziunea publică a difuzat clipul doar în urma unei sentinţe judecătoreşti.



Antena 3


×
Subiecte în articol: Ungaria alegeri locale Viktor Orban
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close