Antena 3 CNN Externe Alegeri parlamentare în Grecia, duminica viitoare. Extrema dreaptă ar putea intra în Parlament

Alegeri parlamentare în Grecia, duminica viitoare. Extrema dreaptă ar putea intra în Parlament

Alegeri parlamentare în Grecia, duminica viitoare. Extrema dreaptă ar putea intra în Parlament
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    30 Apr 2012   •   18:10

În Grecia vor avea loc alegeri parlamentare anticipate duminica viitoare, iar sondajele arată o creştere îngrijorătoare a extremei drepte. Pe modelul naţionaliştilor francezi sau olandezi, extremiştii cer expulzarea imigranţilor prin orice mijloace şi nu se feresc să promoveze ideologia neo-nazistă.

Membrii formaţiunii extremiste elene Zorii Aurii se consideră deja candidaţi credibili pentru a conduce destinele politice ale Greciei. Potrivit ultimelor sondaje, le mai lipsesc două procente pentru a intra în Parlament.

"Uzinele elene trebuie să renască. Trebuie să vedem din nou fumul ieşind din furnale. De aceea, toţi imigranţii clandestini trebuie să fie trimişi din ţara noastră. Sunt trei milioane. Dacă pleacă, vor fi trei milioane de posturi pentru greci", a declarat Giorgios Germenis, membru de partid.

Membrii partidului Zorii Aurii resping orice asemănare cu politica neo-nazistă, deşi recunosc că admiră unii lideri ai mişcării extremiste germane.

Imigranţii sunt cei care ar avea cel mai mult de suferit. Politica extrmiştilor eleni se resimte deja pe străzi. Un pakistanez a fost bătut crunt săptămâna trecută de o serie de indivizi care îi cereau să părăsească Grecia.
×
Subiecte în articol: Grecia alegeri extrema dreapta
Parteneri
Cutremur devastator cu sute de morţi şi clădiri prăbuşite în Turcia
x close