Antena 3 CNN Externe Alegeri parlamentare în Marea Britanie. Laburiştii ar putea pierde puterea

Alegeri parlamentare în Marea Britanie. Laburiştii ar putea pierde puterea

Alegeri parlamentare în Marea Britanie. Laburiştii ar putea pierde puterea
Sursa foto: marea britanie
06 Mai 2010   •   15:40

Alegeri parlamentare în Marea Britanie. Partidul Laburist ar putea pierde puterea după 13 ani. Peste o sută de sondaje au prefigurat în ultimele săptămâni înfrângerea premierului Gordon Brown. Cu toate acestea, analiştii avertizează că scrutinul de joi va fi unul destul de echilibrat.

Peste 45 de milioane de alegători sunt aşteptaţi să voteze în alegerile legislative britanice. Analiştii spun că scrutinul va fi unul foarte indecis. Opoziţia conservatoare ar putea ieşi câştigătoare împotriva laburiştilor premierului Gordon Brown, dar cu un avans insuficient.

În mod tradiţional, primierul devine liderul formaţiunii care acumulează cele mai multe locuri în Camera Comunelor. Cu toate acestea, pentru prima dată din 1974, scrutinul riscă să conducă la formarea unui ?Parlament suspendat?, dat fiind că nicio formaţiune probabil nu va obţine majoritatea absolută.

Analiştii politici iau în considerare trei scenarii posibile: o victorie la limită a conservatorilor, care ar oferi posibilitatea unei alianţe cu liberal-democraţii sau cu alte partide mici, o victorie la limită a laburiştilor, care ar deschide calea unei alianţe cu liberal-democraţii sau o majoritate absolută a conservatorilor, care ar forma singuri guvernul.

Secţiile de votare sunt deschise până la miezul nopţii, ora României. Rezultatele definitive ar putea fi publicate vineri.

Antena 3

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close