Antena 3 CNN Externe Alegeri parlamentare în Spania. Principalul partid de opoziţie, cotat cu şanse reale de câştig

Alegeri parlamentare în Spania. Principalul partid de opoziţie, cotat cu şanse reale de câştig

Alegeri parlamentare în Spania. Principalul partid de opoziţie, cotat cu şanse reale de câştig
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
20 Noi 2011   •   12:41
Secţiile de votare s-au deschis în cadrul scrutinului parlamentar din Spania. 36 de milioane de alegători sunt aşteptaţi la urnele care s-au deschis la 9:00, ora României şi se vor închide la ora 21:00.

După şapte ani de Guvern socialist şi trei ani de criză economică, Partidul Popular, principala formaţiune de opoziţie ar putea fi marele câştigător al acestor alegeri.

Sute de mii de spanioli s-au grăbit să-şi exprime opţiunea electorală încă de la primele ore ale dimineţii. Politicienii nu s-au lăsat nici ei aşteptaţi. Primul dintre candidaţii cu şanse reale la conducerea guvernului, Alfredo Perez Rubalcaba, actualul ministru de Interne, s-a trezit de dimineaţă să ajungă la urne. Şi el, dar şi restul socialiştilor speră la un miracol.

Spania este la o răscruce istorică. Următorii patru ani sunt foarte importanţi pentru viitorul nostru. În aceste condiţii este cu atât mai important ca oamenii să vină să voteze.

Oamenii însă şi-au pierdut încrederea în socialiştii lui Rubalcabra şi Zapatero şi, după şapte ani, par pregătiţi să lase Spania pe mâinile popularilor lui Rajoy, eternul critic al puterii.

Partidul Popular urmează să înregistreze o victorie zdrobitoare, potrivit sondajelor. Paradoxal este faptul că popularii au anunţat deja noi tăieri bugetare în ciuda numărului mare de şomeri.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close