Antena 3 CNN Externe Alegeri prezidențiale Franța. Autorităţile franceze au evacuat mai multe secţii de votare din motive de securitate

Alegeri prezidențiale Franța. Autorităţile franceze au evacuat mai multe secţii de votare din motive de securitate

Alegeri prezidențiale Franța. Autorităţile franceze au evacuat mai multe secţii de votare din motive de securitate
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
23 Apr 2017   •   17:08

Alegeri prezidențiale Franța.  Autorităţile franceze au evacuat duminică mai multe secţii de votare din motive de securitate în localităţile Besancon, Saint-Omer, Haguenau şi Paris, în vreme ce aproape 47 de milioane de alegători sunt aşteptaţi să voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, transmite Le Parisien, citat de News.ro.

Acest scrutin se desfăşoară în condiţii de securitate sporite, după atacul jihadist din urmă cu trei zile asupra poliţiştilor de pe bulevardul Champs-Elysees.

Un poliţist şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost răniţi atunci când un presupus jihadist a deschis focul cu o armă Kalaşnikov asupra unei dube a autorităţilor de pe aglomeratul bulevard parizian, forţându-i pe cei mai mulţi candidaţi să renunţe la evenimentele electorale din ultima zi de campanie, cu excepţia prezidenţiabilului de extremă-stânga Jean-Luc Melenchon.

×
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close