Antena 3 CNN Externe Alegeri prezidenţiale în Ucraina. Victor Ianukovici şi Iulia Timoşenko, în turul al doilea

Alegeri prezidenţiale în Ucraina. Victor Ianukovici şi Iulia Timoşenko, în turul al doilea

Alegeri prezidenţiale în Ucraina. Victor Ianukovici şi Iulia Timoşenko, în turul al doilea
Sursa foto: alegeri
17 Ian 2010   •   23:02

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina nu a avut un câştigător. Premierul în funcţie, Iulia Timoşenko şi liderul opoziţiei, Viktor Ianukovici se clasează pe primele două locuri în opţiunea electoratului.

Sondajele în creditează pe Ianukovici cu peste 35% din voturi, în timp ce principalul contracandidat , Iulia Timoşenko ar avea peste 25%. Turul doi al alegerilor prezidenţiale va avea loc pe 7 februarie. Ucrainienii au votat dezamăgiţi după 5 ani de la revoluţia portocalie care l-a adus la putere pe Viktor Iuşcenko

Deşi sunt puţini cei care speră că scrutinul va schimba ceva în Ucraina, ţară grav afectată de criza economică şi de instabilitatea politică, actualul preşedinte, Victor Iuşcenko s-a arătat încrezător în şansa sa. El este însă, marele perdant al acestor alegeri, la cinci ani de la revoluţia portocalie iniţiată de el.

Doi jurnalişti georgieni ai unui post de televiziune au declarat că au fost agresaţi în cursul nopţii de persoane necunoscute. Alte incidente minore au fost semnalate în provincie, cum ar fi lipsa unor urne şi neconcordanţe în listele electorale la Odessa. La Doneţk, un birou s-a deschis cu întârziere după ce preşedintele acestuia a pus o ştampilă greşită pe 600 de buletine de vot. Preşedintele Comisiei electorale centrale a declarat că nu a fost depistat niciun incident serios pentru moment.

Două secţii de votare sunt deschise şi în România pentru alegerile prezidenţiale, una la Ambasada Ucrainei de la Bucureşti si alta la Consulatul de la Suceava. Mai puţin de 30 din cei 122 de ucraineni înregistraţi pe lista de alegători din Suceava au votat pentru scrutinul prezidenţial până la ora 14.00.

Antena 3

×
Subiecte în articol: alegeri
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close