Antena 3 CNN Externe Alegeri prezidenţiale SUA: Barack Obama şi-a asumat eşecul primei dezbateri cu Romney

Alegeri prezidenţiale SUA: Barack Obama şi-a asumat eşecul primei dezbateri cu Romney

Alegeri prezidenţiale SUA: Barack Obama şi-a asumat eşecul primei dezbateri cu Romney
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    11 Oct 2012   •   10:57

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a recunoscut miercuri că prima sa dezbatere televizată cu republicanul Mitt Romney, contracandidatul său la Casa Albă, a fost un eşec, dar a ţinut să-şi liniştească susţinătorii şi să-i asigure că alegerile pot fi câştigate.

„A fost o seară bună pentru guvernatorul Romney. Nu a fost seara mea, dar nu este pentru prima dată când se întâmplă asta”, a spus Obama în cadrul unei emisiuni postului de televiziune ABC.

Prima dezbatere televizată dintre cei doi candidaţi s-a desfăşurat pe 3 octombrie, la Denver, actualul preşedinte recunoscând că a fost „prea politicos”, ceea ce i-a permis lui Romney să revină în sondaje.

„Cred că este corect să spun că, la acea dezbatere, am fost prea politicos. Este dificil să spui în continuu «Ceea ce spuneţi nu este adevărat», devine repetitiv. Vestea bună este însă că a fost doar prima confruntare”, a adăugat Obama la un post de radio, citat de AFP.

„Este o cursă lungă şi, cât timp oamenii noştri vor rămâne concentraţi, vom câştiga”, a mai precizat cel care ocupă în prezent Biroul Oval.

De asemenea, tabăra lui Obama îl acuză pe adversarul său că le ascunde americanilor opiniile exprimate anterior, îndeosebi cu privire la subiecte de larg interes, cum ar fi avortul, scrie Agerpres.

Pe 16 octombrie va avea loc următoarea dezbatere între cei doi candidaţi la Casa Albă, iar printre temele abordate se va număra şi politica externă a Statelor Unite.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close