Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2022. Scrutinul care va schimba lumea | Tot ce trebuie să știi despre alegerile la mijloc de mandat din SUA

Alegeri SUA 2022. Scrutinul care va schimba lumea | Tot ce trebuie să știi despre alegerile la mijloc de mandat din SUA

Marcaţi data de 8 noiembrie în calendare. Este ziua în care americanii merg din nou la urne. Atunci, în Statele Unite au loc aşa-numitele alegeri "la mijloc de mandat"- "midterm elections".

Alegeri SUA 2022. Scrutinul care va schimba lumea | Tot ce trebuie să știi despre alegerile la mijloc de mandat din SUA
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Noi 2022   •   09:40

Acest fel de alegeri unt, tradiţional, considerate, un test pentru partidul preşedintelui în funcţie.

Miza alegerilor de anul acesta depăşeşte însă graniţele Statelor Unite, iar efectele lor vor schimba lumea.

De la criza alimentară mondială, economie, şomaj, inflaţie şi războiul din Ucraina, soarta celor mai fierbinţi probleme pe care le înfruntă omenirea se va decide peste o săptămână.

Antena 3 CNN, alături de partenerul CNN International, vă vor ţine la curent cu cele mai relevante informaţii despre cursa electorală care va schimba faţa lumii.

Toate cele 435 de locuri din Camera Reprezentanţilor şi 35 din cele 100 de locuri din Senat se dispută săptămâna viitoare.

Curse pentru alegerea guvernatorului vor avea loc în 36 de state şi trei teritorii. Pentru a câştiga majoritatea, unul dintre partide, Democrat sau Republican, are nevoie de o majoritate de cel puţin 218 locuri.

Pentru Senat, este necesară o majoritate de jumătate plus unul. Republicanii sunt favoriți să câștige majoritatea în Camera Reprezentanților. Cursa pentru Senat este încă sub semnul întrebării.

Anul acesta, participarea la vot este aşteptată să fie una record. În unele state, votul prin corespondenţă, în avans, este în plina desfăşurare.

Preşedintele Biden se numără printre cei care şi-au exercitat deja dreptul de a vota.

Anul acesta, statele care vor decide Senatul, aşa numitele state ''toss up'' sunt Georgia, Pennsylvania, Nevada, Ohio, Arizona şi Wisconsin.

Principalele subiecte care vor decide soarta alegerilor de anul acesta sunt inflaţia, locurile de muncă şi economia, armele de foc şi atacurile în masă, dreptul la avort, imigraţia şi schimbările climatice.

×
Subiecte în articol: Alegeri SUA 2022
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close