Antena 3 CNN Externe ALEGERI SUA. Cine este Donald Trump, candidatul republican la președinția Statelor Unite

ALEGERI SUA. Cine este Donald Trump, candidatul republican la președinția Statelor Unite

ALEGERI SUA. Cine este Donald Trump, candidatul republican la președinția Statelor Unite
de S.T.    |    09 Noi 2016   •   08:19

ALEGERI ÎN SUA. Omul de afaceri american Donald Trump s-a născut la 14 iunie 1946, în Queens, New York. Fiul lui Fred Trump, un bogat investitor imobiliar stabilit în New York City, Donald Trump a absolvit New York Military Academy (NYMA) din New York (1964) și Școala de business Wharton a Universității Pennsylvania (1968). După terminarea studiilor, s-a alăturat companiei imobiliare a tatălui său, The Trump Organization.

ALEGERI ÎN SUA. În anii '80, și-a continuat cariera de om de afaceri, prin dezvoltarea de afaceri imobiliare, investind mai ales în industria hotelieră și a cazinourilor. A construit primul său zgârie-nori, Trump Tower, o clădire cu 58 de etaje, din New York (1983). A cumpărat proprietatea Mar-a-lago din Palm Beach (Florida), a renovat Hotelul Barbizon și 100 Central Park South (1985) și a cumpărat Plaza Hotel din New York (1988), potrivit site-ului thefamouspeople.com.

ALEGERI ÎN SUA. S-a remarcat, în anii '90, și în domeniul transporturilor aeriene prin cumpărarea rutelor Eastern Shuttle, dar și prin investiții în cazinouri (Atlantic City, Taj Mahal Casino). Criza imobiliară din această perioadă l-a condus însă la faliment.

ALEGERI ÎN SUA. În anii 2000, afacerile sale se revigorează, relevante în acest sens fiind finalizarea turnului rezidențial de 72 de etaje, Trump World Tower (2001), și începerea construcției Trump Palace, un complex de clădiri de-a lungul râului Hudson. În paralel, a dezvoltat o serie de afaceri și în industria modei sau în formare profesională (Trump University sau The Trump Entrepreneur Initiative; 2010).

ALEGERI ÎN SUA. În prezent, Donald Trump, deține proprietăți în Manhattan și este un nume important în domeniul imobiliar din SUA. Cu o avere, estimată la circa 3,7 miliarde de dolari, ocupa poziția 156 în topul Forbes 400.

S-a remarcat și în zona media, omul de afaceri devenind co-partener al postului de televiziune NBC (2003) și fiind producătorul reality show-ului, "The Apprentice" (2004), mai menționează sursa citată mai sus.

ALEGERI ÎN SUA. A scris, de asemenea, o serie de cărți de literatură motivațională: "Trump: The Art of the Deal", "Trump: The Art of Survival", "Trump: The Art of the Comeback" "Trump: Surviving at the Top", "Trump: How to Get Rich", "Trump: Think Like a Billionaire: Everything You Need to Know About Success, Real Estate, and Life", potrivit site-ului www.donaldjtrump.com.

Donald Trump a fost căsătorit de trei ori. În 1977, s-a căsătorit cu Ivana Zelnickova, cu care a avut trei copii: Donald Trump Jr. (născut în 1977), Ivanka (născută în 1981) și Erik (născut în 1984). În 1992 a divorțat de Ivana Zelnickova, recăsătorindu-se cu Marla Maples (1993), cu care are o fiică: Tiffany (născută în 1993). A divorțat de cea de-a doua soție în 1999. Din 2005 este căsătorit cu manechina slovenă Melania Knauss, cu care are un fiu (născut în 2006). Donald Trump are, de asemenea, șapte nepoți.

ALEGERI ÎN SUA.  S-a implicat în politică, de-a lungul timpului, atât prin activarea în cele două mari partide din SUA, cât și prin finanțarea campaniilor celor două formațiuni. A făcut parte din Partidul Republican până în 2001, și după ce în perioada 2001-2008 a fost membru al Partidului Democrat, s-a reînscris în Partidul Republican, în 2009.

Este candidatul Partidului Republican la alegerile prezidențiale americane din 2016, pentru care și-a anunțat candidatura în iunie 2015 și a fost nominalizat oficial de partid, în iulie 2016. Donald Trump a câștigat alegerile primare din cadrul partidului, la 2 martie 2016, acesta aflându-se în competiție internă de partid cu alți patru candidați: Marco Rubio (senator de Florida), Ted Cruz (senator de Texas), John Kasich (guvernator Ohio) și Ben Carson (chirurg).

×
Subiecte în articol: Hillary Clinton Alegeri SUA Donald Trump
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close