Antena 3 CNN Externe ALEGERI SUA: Două treimi din alegători vor reglementarea deţinerii de arme

ALEGERI SUA: Două treimi din alegători vor reglementarea deţinerii de arme

ALEGERI SUA: Două treimi din alegători vor reglementarea deţinerii de arme
09 Noi 2016   •   04:16

Două treimi din alegătorii americani care au votat marţi în alegerile prezidenţiale doresc o reglementare moderată sau strictă a deţinerii de arme, potrivit unor date preliminare ale sondajului Reuters/Ipsos la ieşirea de la urne. 

În 2012, procentul celor în favoarea reglementării era de 59%, reaminteşte Reuters. 

Dintre cei doi candidaţi care îşi dispută preşedinţia SUA, republicanul Donald Trump s-a opus vehement limitării dreptului de a deţine arme, în timp ce democrata Hillary Clinton a pledat pentru interzicerea armelor de asalt, în urma atacurilor cu astfel de arme, soldate cu numeroase victime în rândul civililor americani. 

În privinţa avortului - o altă chestiune asupra căreia candidaţii au opinii diferite - cifrele sondajului nu s-au modificat semnificativ în ultimii patru ani. Trump şi 39% din cei care au votat sunt de părere că avortul ar trebui declarat ilegal, în timp ce Clinton este în favoarea menţinerii posibilităţii legale de întrerupere a sarcinii. 

Sondajul Reuters/Ipsos a fost efectuat online, în engleză (n. red. - ceea ce poate exclude o parte din electoratul de origine hispanică), asupra unui eşantion de 38.000 de persoane care votaseră deja marţi în toate cele 50 de state americane.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Alegeri SUA arme
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close