x close

ALEGERI SUA. Ei ştiu deja cine va ieşi CÂŞTIGĂTOR. Superstiţiile americanilor înainte de numărarea voturilor

de O.P.    |    06 Noi 2012   •   06:12
ALEGERI SUA. Ei ştiu deja cine va ieşi CÂŞTIGĂTOR. Superstiţiile americanilor înainte de numărarea voturilor

Întreaga lume se întreabă cine va fi câştigătorul alegeri-1739.html">alegerilor prezidenţiale din Statele Unite. Iar răspunsul nu vine numai de la sondajele de opinie. Unii americani au propriile sisteme de a prezice câştigătorul. Rămâne să aflăm cât de eficiente sunt ele.

Yoki este o veveriţă cu puteri supranaturale, după cum spun stapânii sai. Acum 4 ani a prezis victoria lui Barack Obama la alegeri-1739.html">alegerile prezidenţiale: stăpânii i-au pregatit două recipiente pline cu alune, fiecare având poza unuia dintre candidaţi. Castronul din care Yoki mânca, în 30 de minute, cele mai multe alune, desemna viitorul preşedinte.

Potrivit unei superstiţii celebre în Statele Unite, dacă echipa de fotbal american Washington Redskins câştigă ultimul meci de acasă înaintea alegeri-1739.html">alegerilor, atunci partidul aflat la putere va fi victorios.

O altă superstiţie este legată de Halloween. Producătorii de articole dedicate acestei sărbători spun că Barack Obama va mai primi un mandat la Casa Albă, pentru că măştile cu chipul său s-au vândut mai bine decât cele cu Mitt Romney.

Magazinele de peste ocean au propriul sistem de preziceri. Vând cafea sau sucuri în pahare pe care sunt inscripţionate numele lui Obama sau Romney. Preşedintele în funcţie câştigă şi la capitolul acesta, cu 59 de procente la 41.

În cadrul unei emisiuni de copii, din 4 în 4 ani una dintre prezentatoare îi întreabă pe micuţi cine va câştiga fotoliul de la Casa Alba. Iar copiii au nimerit în 5 din 6 dăţi.

Însă experţii spun că, deşi astfel de metode de prezicere înclină balanţa catre actualul preşedinte, adevărata bătălie se va da la urne.
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati