Antena 3 CNN Externe ALEGERI SUA. Mâine este ZIUA CEA MARE. Obama şi Romney sunt despărţiţi de un procent în sondaje

ALEGERI SUA. Mâine este ZIUA CEA MARE. Obama şi Romney sunt despărţiţi de un procent în sondaje

ALEGERI SUA. Mâine este ZIUA CEA MARE. Obama şi Romney sunt despărţiţi de un procent în sondaje
de O.P.    |    05 Noi 2012   •   06:02

 Mâine este marea zi a alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, iar cozile au devenit din ce în ce mai lungi la secţiile de vot din întreaga ţară.
Mitt Romney şi Barack Obama încearcă pe ultima sută de metri să convingă electoratul să îi voteze. Cel mai recent sondaj de opinie arată că diferenţa dintre cei doi este de doar un procent la nivel naţional.

Barack Obama a participat la patru mitinguri electorale în patru state diferite. În Hollywood, discursul lui a fost anunţat de rapperul Pitbull, care a apărut pe scenă şi a făcut apel la oamenii din public să îl voteze pe actualul preşedinte.
 
BARACK OBAMA, actualul lider de la Casa Albă: "Nu este doar o alegere între două partide sau doi candidaţi, ci este o alegere între două viziuni asupra Americii. Pe de o parte, puteţi alege să vă întoarceţi la politicile care au zdrobit economia noastră sau puteţi să mă ajutaţi să construiesc un viitor care se axează pe o clasă de mijloc puternică şi în creştere".

Pe ultima sută de metri, Obama a dat o lovitură de graţie contracandidatului său.

BARACK OBAMA, actualul lider de la Casa Albă: "El (n.r. Mitt Romney) este un agent de vânzări foarte talentat. În această campanie, a încercat din greu să dea o altă faţă ideilor sale mai vechi, pretinzând că acestea ar fi noi".

Nici republicanul nu s-a lăsat mai prejos. Cu doar o zi înainte de alegeri, a încercat să convingă electoratul să îl voteze, discreditând strategia lui Obama.

MITT ROMNEY, contracandidat la alegerile prezidenţiale: "Această cale pe care ne aflăm, cea pe care am fost până acum, nu va duce la un viitor mai bun. Această cale înseamnă o datorie de 20 de trilioane".

Şi dacă Obama a avut parte de susţinerea lui Pitbull, Romney a beneficiat de susţinerea colegului său, Paul Ryan, candidat la funcţia de vicepreşedinte.

În unele secţii, americanii au început deja să voteze. Pe 6 noiembrie, cursa pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite ia sfârşit.




×
Subiecte în articol: Alegeri SUA Alegeri SUA
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close