Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA: McCain pierde tot mai mult teren. Obama, din nou pe micile ecrane (VIDEO)

Alegeri SUA: McCain pierde tot mai mult teren. Obama, din nou pe micile ecrane (VIDEO)

Alegeri SUA: McCain pierde tot mai mult teren. Obama, din nou pe micile ecrane (VIDEO)
31 Oct 2008   •   09:21

În Statele Unite, campania pentru alegerile prezidenţiale s-a intensificat pe ultima sută de metri. Cei doi candidaţi, Barack Obama şi John McCain, se folosesc de orice mijloace pentru a cuceri simpatie şi, bineînţeles, voturi.
După succesul clipului său televizat de 30 de minute, vizionat de peste 26 de milioane de americani, Barack Obama a apărut din nou pe micile ecrane. De această dată, la populara emisiune umoristică a lui Jon Stewart, The Daily Show, difuzată şi de Antena 2, în varianta internaţională.
Stewart a adus în discuţie aşa-numitul "efect Bradley" - teoria că unii alegători albi declară, la sondaje, că vor vota un candidat de culoare, dar se răzgândesc în ultima clipă şi optează pentru un alb. Moderatorul s-a întrebat, în glumă, dacă Obama nu va suferi şi el acest efect, deoarece mama sa este albă. Candidatul democraţilor la Casa Albă a răspuns, tot în glumă, că da, ar putea fi o problemă, dar s-a tratat la psihiatru ca să fie sigur că va vota cum trebuie pe 4 noiembrie.

În tot acest timp, McCain are probleme nu numai cu sondajele care-i prezic înfrângerea. Candidatul republican îl citează insistent, în discursuri, pe "Joe Instalatorul" - un cetăţean din Ohio care l-a acuzat pe Obama că doreşte să-i crească impozitul. McCain s-a aflat ieri în Ohio şi urma să obţină sprijinul public al lui Joe, devenit un fel de simbol al micului întreprinzător strivit de taxe. Numai că Instalatorul a lipsit de la întâlnire.

Joe a apărut, totuşi, mai târziu, la un alt miting, şi i-a promis lui McCain votul său.
Un sondaj publicat recent îi acordă lui Obama un avans de 11 procente, dar, în alte estimări, diferenţa este mai mică.
Antena 3

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close