Antena 3 CNN Externe ALEGERI SUA. Panică în Japonia, după anunțul că Donald Trump este favorit pentru Casa Albă. Reuniune de urgență la Tokyo

ALEGERI SUA. Panică în Japonia, după anunțul că Donald Trump este favorit pentru Casa Albă. Reuniune de urgență la Tokyo

ALEGERI SUA. Panică în Japonia, după anunțul că Donald Trump este favorit pentru Casa Albă. Reuniune de urgență la Tokyo
Sursa foto: Foto: Pixabay
09 Noi 2016   •   08:43

Ministerul japonez de Finanţe, Agenţia de servicii financiare şi Banca Centrală a Japoniei au decis să organizeze miercuri o reuniune de urgenţă pentru a examina situaţia de pe pieţele financiare, în contextul în care se preconizează o posibilă victorie a lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din SUA, transmite AFP. 

Reuniunea este prevăzută să aibă loc la ora locală 15:00 (06:00 GMT), ora la care se închide bursa de la Tokyo, la sediul Ministerului japonez de Finanţe "pentru a face schimb de informaţii cu privire la situaţia de pe pieţe", a explicat pentru AFP un purtător de cuvânt de la Banca Centrală a Japoniei. 

Probabilitatea crescută a unei victorii a candidatului republican la alegerile prezidenţiale din SUA a provocat panică pe pieţele financiare asiatice, şi mai târziu pe pieţele la termen occidentale, cu o creştere bruscă a yenului şi o cădere de 6% a indicelui Nikkei al bursei de la Tokyo, precum şi o coborâre în teritoriul negativ a randamentului pentru obligaţiunile japoneze pe zece ani. 

SUA sunt o piaţă vitală pentru un număr important de mari companii japoneze care sunt afectate deja de mai multe luni de aprecierea monedei nipone, tendinţă care s-a accentuat miercuri, în condiţiile în care yenul constituie o valoare de refugiu în cazul unei crize internaţionale. 

Perspectiva unei victorii a lui Donald Trump îi îngrijorează şi mai mult pe investitori deoarece este vorba de o persoană care nu are nicio experienţă politică şi pare a fi imprevizibil. 

Rezultatele alegerile prezidenţiale americane sunt anunţate progresiv, iar la ora 14:30 la Tokyo (05:30 GMT) finalul era încă imprevizibil.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Alegeri SUA panica Tokyo piete
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close