x close

ALEGERI SUA. Portretul lui Mitt Romney, multimilionarul american care vrea să devină primul preşedinte MORMON al ţării

de O.P.    |    06 Noi 2012   •   10:52
ALEGERI SUA. Portretul lui Mitt Romney, multimilionarul american care vrea să devină primul preşedinte MORMON al ţării

Fostul om de afaceri multimilionar Mitt Romney, fie că va deveni sau nu al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, va încheia marţi aproape şase ani de campanie, marcată de voinţa acerbă de a se diferenţia de imaginea sa de bărbat distant şi oportunist.

ALEGERI SUA. Portretul lui Barack Obama, preşedintele care a întruchipat speranţa americanilor


La vârsta de 65 de ani, acest mormon, tatăl a cinci băieţi şi bunic de 18 ori, a obţinut numeroase succese profesionale: licenţiat la Harvard, consultant supradotat, director admirat, salvator al Jocurilor Olimpice de iarnă din Salt Lake City în 2002, guvernator republican al statului Massachusetts din 2003 până în 2007.

Politica i-a rezervat singurele sale eşecuri: o înfrângere în 1994 în cursa pentru Senat şi o primă candidatură ratată la alegeri-1739.html">alegerile prezidenţiale din 2008 în faţa lui John McCain.

Mitt Romney nu a încetat de atunci să fie "candidatul Romney", iar o înfrângere în seara de 6 noiembrie va însemna fără îndoială încheierea unei nesfârşite campanii pentru a convinge Statele Unite să îl angajeze, pe el, care a salvat atâtea companii de-a lungul vieţii.

Născut în 1947 în Detroit, Michigan (nord), Willard Mitt Romney intră în viaţa politică la vârsta de 15 ani, când îl însoţeşte pe tatăl său, George, în campania reuşită pentru postul de guvernator. Fiul va asista ulterior la eşecul tatălui în faţa lui Richard Nixon la alegeri-1739.html">alegerile primare pentru prezidenţiale în 1968. El o întâlneşte pe Ann Davies în 1965, când aceasta avea 15 ani. Cei doi se căsătoresc în 1969, după ce Mitt se întoarce după doi ani şi jumătate petrecuţi în misiune în Franţa, la Havre, Bordeaux şi Paris.

Timp de 30 de luni riguroase, misionarul lucrează de dimineaţă până seara pentru a converti francezi la această religie stranie venită din America. În iunie 1968, o maşină intră direct în autovehiculul său, iar un jandarm îl declară mort. Pasagera de pe scaunul din dreapta sa moare, dar Mitt scapă fără sechele.

La întoarcerea sa, cuplul se instalează la Belmont, în apropiere de Boston în Massachusetts, unde Mitt Romney urmează cea mai bună universitate din ţară, Harvard, unde obţine o diplomă MBA şi una în drept, în 1975. Vedetă în ascensiune a consiliului, el intră în Boston Consulting Group apoi în Bain & Company în 1977, unde îl impresionează atât de mult pe preşedintele director general Bill Bain, încât acesta îi încredinţează conducerea unei noi companii, Bain Capital, în 1984.

Timp de 15 ani, Bain Capital va face din Mitt Romney un bărbat bogat şi îi va aduce reputaţia de om de afaceri strălucitor pe care o invocă în prezent pentru a rezolva problemele ţării.

Din 1986 până în 1994, Mitt Romney conduce echivalentul diocezei mormone din Boston, o funcţie administrativă şi religioasă care îl determină să ajute membrii congregaţiei sale.

Mitt Romney
speră să adauge o nouă piatră ascensiunii sale devenind primul preşedinte mormon al ţării, singura etapă ratată a carierei tatălui său.


Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati