Antena 3 CNN Externe Alegeri în SUA. Răsturnare în sondaje! Donald Trump a depăşit-o pe Hillary Clinton

Alegeri în SUA. Răsturnare în sondaje! Donald Trump a depăşit-o pe Hillary Clinton

Alegeri în SUA. Răsturnare în sondaje! Donald Trump a depăşit-o pe Hillary Clinton
01 Noi 2016   •   19:39

Candidatul republican la Casa Albă Donald Trump a depăşit-o cu un punct de Hillary Clinton, pentru prima dată din luna mai, într-un sondaj publicat marţi, după ce entuziasmul susţinătorilor ei a început să scadă în urma redeschiderii investigaţiei în cazul corespondenţei sale electronice, relatează AFP.

Sondajul este realizat în mod regulat de ABC News/Washington Post. Trump conduce cu 46% contra 45% într-un sondaj ce îi include pe cei patru principali candidaţi, în timp ce avansul său rămâne totuşi în marja de eroare de 3 puncte pentru perioada 27 şi 30 octombrie.

"Cu toate acestea, un punct în plus pentru Trump este un rezultat notabil", subliniază autorii sondajului, Langer Research Associates. "El nu a trecut în faţa lui Clinton în procente decât o dată înainte" la mijlocul lunii mai. Omul de afaceri avea atunci un avans de 2 puncte, într-un sondaj ce i-a inclus doar pe cei doi principali candidaţi.

Entuziasmul pentru candidata democrată a început să scadă după ce, vineri, FBI a anunţat că redeschide ancheta în cazul corespondenţei sale electronice ca a trecut printr-un server privat când ea era secretar de stat (2009-2013).

Numărul susţinătorilor ei s-a redus de la 52% pe 22 octombrie la 45% duminică. Mai mult de jumătate dintre susţinătorii lui Donald Trump (53%) se declară acum "foarte entuziaşti", o creştere de 4 procente de la 22 octombrie.

Miliardarul a salutat acest rezultat pe Twitter, asigurând că el a început să crească în sondaje chiar înainte de redeschiderea dosarului de e-mailurilor.

"Oricât de strânse ar fi alegerile, preferinţele de vot cu o săptămână înaintea scrutinului nu reflectă în mod necesar rezultatul final. Mitt Romney conducea cu un punct în faţa lui Obama în rezultatele unor anchete similare din 2012, de exemplu", avertizează comunicatul emis de Langer Research Associates.

Democrata păstra totuşi un avans de 2,5 puncte asupra lui Donald Trump în media celor mai importante sondaje între 22 şi 31 octombrie, stabilită de site-ul Real Clear Politics. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Alegeri SUA sondaje Donald Trump
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close