Antena 3 CNN Externe REZULTATE ALEGERI SUA. Republicanul Paul Ryan, reales în Camera Reprezentanților

REZULTATE ALEGERI SUA. Republicanul Paul Ryan, reales în Camera Reprezentanților

REZULTATE ALEGERI SUA. Republicanul Paul Ryan, reales în Camera Reprezentanților
Sursa foto: Foto: Wikipedia
09 Noi 2016   •   05:36

REZULTATE ALEGERI SUA. Congresmanul republican Paul Ryan a fost reales marţi în Camera Reprezentanţilor, transmite Reuters. Ryan, preşedintele Camerei, a candidat pentru un nou mandat de reprezentant al statului Wisconsin şi şi-ar putea păstra funcţia de lider. 

Şi alţi republicani s-au prezentat în faţa electoratului pentru confirmarea locurilor în legislativul de la Washington; printre aceştia, liderul majorităţii din Cameră, californianul Kevin McCarthy, şi aşa-numitul "whip" (n. red. - literal, "bici"), coordonatorul grupului partidului, Steve Scalise din Louisiana. 

Ryan, care ar fi ajuns vicepreşedinte al SUA dacă Mitt Romney câştiga alegerile prezidenţiale din 2012, ar putea fi nevoit să lucreze cu o majoritate republicană mai puţin confortabilă în Camera Reprezentanţilor, după alegerile parţiale de marţi. Alegerile interne ale Partidului Republican pentru desemnarea liderilor săi în Congres vor avea loc cu uşile închise. Noul preşedinte al Camerei va fi ales de plenul Congresului în ianuarie 2016. 

Paul Ryan, în vârstă de 46 de ani, este liderul Camerei Reprezentanţilor din octombrie anul trecut. Unii colegi de partid îi reproşează că nu a făcut campanie pentru candidatul republican la alegerile prezidenţiale, Donald Trump. Ca urmare, realegerea sa la conducerea Camerei nu este sigură, apreciază Reuters.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Alegeri SUA Camera Reprezentantilor
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close