Antena 3 CNN Externe Alegerile prezidenţiale din Egipt au fost programate pentru luna iunie

Alegerile prezidenţiale din Egipt au fost programate pentru luna iunie

Alegerile prezidenţiale din Egipt au fost programate pentru luna iunie
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
19 Feb 2012   •   23:48

La un an după înlăturarea lui Hosni Mubarak, primele alegeri prezidenţiale egiptene vor avea loc la începutul lui iunie, a declarat un responsabil citat duminică de cotidianul Al-Masri Al-Yom, transmite AFP. În urmă cu o lună, se primise propunerea de a desfăşura alegerile pe 16 mai.
   
"Alegerile vor începe în primele zile ale lunii iunie şi se vor încheia în ultima săptămână dacă va fi şi un al doilea tur", a declarat Ahmed Chamseddine, membru al comisiei electorale, citat de jurnal.
   
Potrivit declaraţiei preşedintelui comisiei electorale, Farouq Sultan, înregistrarea candidaţilor se va desfăşura între 10 martie şi 8 aprilie.
   
Comisia urmează să stabilească o dată pentru punerea la punct a unui mecanism de vot prin corespondenţă, a adăugat acesta asigurând că scrutinul se va desfăşura înainte de sfârşitul lui iunie.
   
Situaţia este extrem de tensionată, militanţii pro-democraţie protestând de mai multe luni pentru ca alegerile prezidenţiale să fie avansate şi ca junta militară să părăsească puterea. Nemulţumirile acestora sunt legate de gestionarea defectuoasă a tranziţiei şi de încălcarea drepturilor omului de către Consiliul de Securitate.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close