Antena 3 Externe Alegerile prezidenţiale din Egipt au fost programate pentru luna iunie

Alegerile prezidenţiale din Egipt au fost programate pentru luna iunie

de Antena3.ro    |    19 Feb 2012   •   23:48
Alegerile prezidenţiale din Egipt au fost programate pentru luna iunie Foto: Intact Images/EPA

La un an după înlăturarea lui Hosni Mubarak, primele alegeri prezidenţiale egiptene vor avea loc la începutul lui iunie, a declarat un responsabil citat duminică de cotidianul Al-Masri Al-Yom, transmite AFP. În urmă cu o lună, se primise propunerea de a desfăşura alegerile pe 16 mai.
   
"Alegerile vor începe în primele zile ale lunii iunie şi se vor încheia în ultima săptămână dacă va fi şi un al doilea tur", a declarat Ahmed Chamseddine, membru al comisiei electorale, citat de jurnal.
   
Potrivit declaraţiei preşedintelui comisiei electorale, Farouq Sultan, înregistrarea candidaţilor se va desfăşura între 10 martie şi 8 aprilie.
   
Comisia urmează să stabilească o dată pentru punerea la punct a unui mecanism de vot prin corespondenţă, a adăugat acesta asigurând că scrutinul se va desfăşura înainte de sfârşitul lui iunie.
   
Situaţia este extrem de tensionată, militanţii pro-democraţie protestând de mai multe luni pentru ca alegerile prezidenţiale să fie avansate şi ca junta militară să părăsească puterea. Nemulţumirile acestora sunt legate de gestionarea defectuoasă a tranziţiei şi de încălcarea drepturilor omului de către Consiliul de Securitate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close