Antena 3 CNN Externe Alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, amânate din lipsă de candidaţi

Alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, amânate din lipsă de candidaţi

Alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, amânate din lipsă de candidaţi
Sursa foto: vot
22 Oct 2009   •   17:38

Membrii biroului permanent al Parlamentului din Republica Moldova au decis să amâne alegerile prezidenţiale. În şedinţa de joi, aceştia au abrogat hotărârea anterioară a deputaţilor care anunţaseră că vineri, 23 octombrie, va fi organizat primul tur al alegerilor prezidenţiale, informeză Unimedia.md.

Potrivit oficialilor moldoveni, legislaţia din Republica Moldova nu precizează clar dacă la funcţia supremă în stat poate candida o singură persoană sau dacă este necesar ca în cursa prezidenţială să se înfrunte doi concurenţi.

Până în seara zilei de 17 octombrie, în cursa prezidenţială din Republica Moldova nu s-a înscris decât un singur candidat, deputatul Partidului Democrat din Republica Moldova, Marian Lupu.

Joi, începând cu ora 16.00, va avea loc o şedinţă a Parlamentului. Oficialii vor dezbate trei subiecte importante: proiectul cu privire la alegerea şefului statului, cel referitor la modificarea componenţei Biroului Permanent al Parlamentului şi proiectul de hotârâre despre cumulul de funcţii în cazul deputaţilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie
x close