Antena 3 CNN Externe Alegerile prezidenţiale din România, în presa internaţională

Alegerile prezidenţiale din România, în presa internaţională

Alegerile prezidenţiale din România, în presa internaţională
Sursa foto: Wall Street Journal
06 Dec 2009   •   08:37

Presa străină scrie pe larg despre cel de-al doilea tur de scrutin din ţara noastră. Majoritatea jurnaliştilor străni cred că românii ies astăzi la vot cu gândul la situaţia economică îngrijorătoare şi la impasul politic care paralizează ţara de două luni.

Publicaţia The Wall Street Journal scrie despre votul crucial de astăzi şi notează că românii ies la vot, în încercarea de a pune capăt vidului politic care de două luni blochează economia ţării şi a provocat amânarea primirii ajutorului internaţional de care România are atâta nevoie.

La rândul ei, publicaţia Financial Times scrie că alegerile de la Bucureşti au loc într-un moment de recesiune puternică dar şi de criza politică, provocată de căderea Guvernului, în luna octombrie.

La fel, agenţia France Presse spune că românii votează cu speranţa de a ieşi din criza politică care paralizează ţara de două luni, într-un moment în care România este presată de instituţiile financiare internaţionale să continue reformele.

Jurnaliştii de la Reuters cred că scrutinul de astăzi este unul dintre cele mai importante, de la execuţia lui Nicolae Ceauşescu, în urmă cu 20 de ani.

Sub titlul "Aranjamente, manevre politice şi corupţie la Bucureşti", France Soir anunţă ca românii îşi aleg astăzi noul preşedinte, în condiţiile în care principalii furnizori de fonduri ai unei ţări aflate sub perfuzii financiare, Uniunea Europeană şi FMI, cer garanţii pentru onestitatea viitorului şef al statului.

Într-un reportaj televizat, jurnaliştii postului Al Jazeera sunt de părere că românii ies astăzi la vot cu gândul la situaţia economică îngrijorătoare din ţară.

Cu două săptămâni în urmă, presa internaţională a relatat pe larg despre reclamaţiile privind comiterea de fraude înregistrate în timpul procesului electoral.

Antena 3

×
Subiecte în articol: alegeri presa internationala
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close