Antena 3 CNN Externe Aleksei Navalnîi a fost găsit! Disidentul condamnat la peste 30 de ani de detenție se află în regiunea rusă cu cel mai sinistru renume

Aleksei Navalnîi a fost găsit! Disidentul condamnat la peste 30 de ani de detenție se află în regiunea rusă cu cel mai sinistru renume

Cel mai notoriu și mai important critic al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a fost depistat, după ce apropiații săi au alertat publicul din lumea întreagă că disidentul dispăruse de trei săptămâni în vastul sistem penitenciar rus.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Dec 2023   •   17:19

Navalnîi este în viață și se află într-o colonie penală din Siberia, potrivit purtătoarei sale de cuvânt, Kira Yarmysh, care a făcut anunțul chiar de Crăciun.

"L-am găsit pe Aleksei Navalnîi", a transmis Yarmysh.

Echipa acestuia nu a mai reușit să comunice cu deținutul din data de 6 decembrie, după ce acesta a fost mutat în colonia penală din nordul Rusiei.

În intervalul de absență a veștilor despre el, Navalnîi ar fi trebuit să se prezinte la mai multe audieri în instanță, prin legătură video, dar nu a făcut-o, sporind îngrijorarea apropiaților săi.

Citește și: Aleksei Navalnîi, băgat în închisoare pentru mai mult de 30 de ani de regimul lui Vladimir Putin, a dispărut de trei săptămâni

Politicianul este închis din 2021 și a cumulat peste 30 de ani detenție.

Ultima condamnare, care i-a adus 19 ani de închisoare, a fost pronunțată anul acesta pentru "extremism".

Confirmarea că Navalnîi este în viață: a fost văzut de avocat

"Avocatul lui l-a văzut astăzi. Aleksei este bine”, a scris Kira Yarmysh pe aplicația Telegram.

Disidentul a ajuns în colonia penală IK-3 din districtul autonom Yamalo - Neneț, în nordul Rusiei.

El fusese deținut anterior în Melehovo, la 235 km est de Moscova.

Asistentul lui Navalnîi, Ivan Jadov, a spus că IK-3 este una dintre cele mai îndepărtate colonii din Rusia, cu condiții dure de detenție. 

Jadov a comentat că transferul lui Navalnîi în Siberia demonstrează modul în care regimul lui Vladimir Putin tratează deținuții politici, "încercând să-i izoleze și să-i suprime".

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close