Antena 3 CNN Externe Aleksei Navalnîi, liderul opoziției de la Kremlin, găsit vinovat de fraudă pe scară largă de instanța rusă

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției de la Kremlin, găsit vinovat de fraudă pe scară largă de instanța rusă

Liderul opoziției de la Kremlin, Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, a fost găsit vinovat de fraudă pe scară largă de către un tribunal rus.

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției de la Kremlin, găsit vinovat de fraudă pe scară largă de instanța rusă
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    22 Mar 2022   •   10:47

Decizia instanței vine după ce Rusia a adoptat noi legi care înseamnă că persoanele care răspândesc informații ”false” ar putea fi închise până la 15 ani. De asemenea, înseamnă că cererile publice pentru sancțiuni împotriva Rusiei sunt o infracțiune.

Procurorii ruși încearcă să-l mute pe Navalnîi într-o colonie penală de maximă securitate pentru 13 ani, sub acuzația de fraudă și sfidarea instanței.

Criticul regimului lui Putin, în vârstă de 45 de ani, a fost arestat în ianuarie 2021, după ce s-a întors în Rusia din Germania, unde se vindecase de otrăvire. A acuzat Moscova pentru acest incident, dar Kremlinul neagă implicarea.

În prezent, Navalnîi ispășește o pedeapsă de trei ani și jumătate sub acuzația că a furat 3,5 milioane de lire sterline din donații către organizațiile sale politice. Politicianul rus a respins acuzațiile.

A fost judecat din nou, acuzat de fraudă luna trecută, în închisoarea de maximă securitate de la est de Moscova, unde este deținut. Au apărut îngrijorări cu privire la starea sa de sănătate în închisoare, iar autoritățile au refuzat să-i dea medicamentele și nu i-au permis medicului său să-l viziteze după gratii.

El s-a pronunțat împotriva invaziei Ucrainei de către Rusia din închisoare, cerând concetățenilor să organizeze proteste zilnice.
 

 

×
Subiecte în articol: Aleksei Navalnîi frauda Rusia
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close