x close

Alertă. Avertisment de la MAE pentru românii din Italia! Ce fenomene meteo extreme ameninţă această țară

de S.T.    |    28 Oct 2018   •   19:49
Alertă. Avertisment de la MAE pentru românii din Italia! Ce fenomene meteo extreme ameninţă această țară 534 Foto: pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că întreg teritoriul acestei ţări va fi afectat de fenomene meteorologice intense, care se vor înrăutăţi în cursul serii de duminică şi luni.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, Serviciul de Protecţie Civilă local a emis un avertisment de cod roşu pentru condiţii meteorologice cu precipitaţii intense, furtuni şi vânturi puternice, pentru zona bazinului Piave din regiunea Veneto şi pentru regiunea Friuli Venezia Giulia.

De asemenea, fenomene meteorologice intense cu cod portocaliu pentru ploi abundente şi furtuni vor fi prezente, duminică, în toate regiunile din nordul Italiei (Lombardia, Liguria, zona apeninică occidentală din Emilia-Romagna, Trentino Alto Adige) şi parţial în centrul şi sudul ţării (Lazio, Umbria, Sicilia, parţial în Abruzzo, Molise, Campania şi Calabria).

Conform sursei citate, pentru restul ţării a fost emis un avertisment meteorologic de cod galben.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati