Antena 3 CNN Externe Bărbatul care a amenințat că detonează o bombă într-o camionetă, la Washington, s-a predat poliției

Bărbatul care a amenințat că detonează o bombă într-o camionetă, la Washington, s-a predat poliției

Individul care a generat joi alerta de securitate din centrul Washingtonului s-a predat, după negocieri cu poliția care au durat 5 ore. Bărbatul, pe nume Floyd Roy Roseberry, are 49 de ani şi este din statul american Carolina de Nord.

Bărbatul care a amenințat că detonează o bombă într-o camionetă, la Washington, s-a predat poliției
de Adrian Iclozan    |    19 Aug 2021   •   17:48

UPDATE: Autorul alertei cu bombă din Washington s-a predat

Individul care ameninţa că va provoca o explozie în centrul oraşului Washington, în apropierea sediului Congresului SUA, s-a predat, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate americane, citate de CNN.

UPDATE: Vehiculul suspect, parcat pe trotuar, lângă Biblioteca Congresului

Incidentul a început în jurul orei locale 9.15 (16.15 în România), când vehiculul suspect (foto interioară) a urcat pe trotuar în exteriorul Bibliotecii Congresului SUA.

Șoferul i-a spus polițistului care a sesizat vehiculul fără plăcuțe de înmatriculare că are o bombă.

Polițiștii au decis evacuarea zonei după ce au observat că individul ținea în mână un obiect care ar fi putut fi un detonator.

Oficialii poliției au declarat că negociatorii încearcă să soluționeze "pașnic" incidentul.

UPDATE: Un bărbat într-un vehicul fără numere de înmatriculare a anunțat poliția că are o bombă

Un bărbat aflat într-o camionetă situată în apropiere de Biblioteca Congresului a fost înconjurat de polițiști după ce le-a spus ofițerilor că are o bombă.

Vehiculul nu avea plăcuțe de înmatriculare. Când camioneta a fost depistată de polițiști în cursul dimineții, aceștia au anunțat o posibilă amenințare cu bombă.

Bărbatul din interior a comunicat cu polițiștii prin bilete scrise pe care le-a arătat din interiorul mașinii.

Dispozitivul masiv de intervenție mobilizat în urma alertei a inclus, pe lângă ofițeri de polițe, pompieri și ambulanțe, și lunetiști amplasați pe clădiri.

Știrea inițială

În urma alertei cu bombă, zona din jurul clădirii a fost evacuată iar accesul a fost blocat de mașini de poliție și baricade.

A fost, de asemenea, evacuată clădirea de birouri Cannon House.

Biblioteca Congresului se află lângă sediul legislativului american și al Curții Supreme.

Congresul nu lucrează săptămâna aceasta.

La ora difuzării acestei știri, polițiștii încercau să determine dacă "dispozitivul este o bombă care poate fi detonată și dacă bărbatul din vehicul are un detonator.

La fața locului au fost trimise mașini de pompieri și ambulanțe. De asemenea, ofițeri ai FBI și ai altor agenții federale au ajuns în zonă.

Alerta de joi survine loc la câteva luni după ce o bombă artizanală, concepută din explozibil amplasat într-o țeavă, a fost lăsată la sediile Comitetelor Naționale ale partidelor Democrat și Republican, cele două mari formațiuni din legislativul bipartizan de la Washington.

Acest din urmă incident s-a produs cu o zi înaintea asaltului susținătorilor președintelui Donald Trump asupra Capitoliului, la 6 ianuarie 2021.

Știrea se actualizează pe măsură ce apar informații noi.

Foto: Mașini de poliție la sediul Bibliotecii Congresului, Washington DC

×
Subiecte în articol: Capitoliu bomba Washington
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close