Antena 3 CNN Externe Alertă de călătorie! MAE avertizează toţi turiştii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în această țară

Alertă de călătorie! MAE avertizează toţi turiştii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în această țară

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis marți seara o atenționare de călătorie pentru Slovenia, unde miercuri și joi este în vigoare o atenționare Cod roșu de ploi torențiale.

Alertă de călătorie! MAE avertizează toţi turiştii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în această țară
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Silvia Preda    |    16 Mai 2023   •   23:02

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Slovenia că Institutul local de hidrologie şi meteorologie a emis un cod roșu de ploi torențiale și inundații, în special în nord-estul și sud-estul țării, pentru perioada 17-18 mai 2023.

Inundațiile pot provoca daune în regiunea Pohorje din estul țării și în apropiere de orașul Maribor, unde există posibilitatea apariției alunecărilor de teren. De asemenea, din cauza intensificării vântului, în vestul țării și pe coastă, portul Koper și terminalul de containere sunt închise, iar o porțiune de autostradă, între Kastelec și Kozina, în sud-estul țării, este de asemenea închisă.

Citeşte şi: Topul ţărilor europene cu cele mai multe persoane de peste 65 de ani sănătoase. Ce loc ocupă România

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să se informeze asupra condițiilor de circulație și să acceseze site-ul Institului sloven de hidro-meteorologie (http://www.arso.gov.si/), pentru a obține informații actualizate în timp real.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615057335, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

×
Subiecte în articol: slovenia ploi cod rosu
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close