Antena 3 CNN Externe Alertă cu bombă în centrul Londrei. Mai multe străzi au fost închise

Alertă cu bombă în centrul Londrei. Mai multe străzi au fost închise

Alertă cu bombă în centrul Londrei. Mai multe străzi au fost închise
Sursa foto: Foto:EPA/Intact Images
16 Mai 2011   •   15:15

Alertă cu bombă în centrul Londrei. Forţele de ordine au intrat în alertă ca urmare a unei ameninţări cu bombă trimise de dizidenţii republicani irlandezi, care au anunţat că a fost amplasat un dispozitiv explozibil în vecinătatea palatului Buckingham.

Poliţiştii au efectuat o explozie controlată a unui pachet suspect, care a fost găsit la câţiva metri de Piaţa Trafalgar, scrie London Evening Standard.

Conform The Independent, mai multe străzi din centrul Londrei au fost închise circulaţiei pentru a se permite desfăşurarea operaţiunilor poliţiştilor londonezi.

Scotland Yard a confirmat ameninţarea, dar a comunicat că nu a fost specificat locul sau momentul în care va exploda. Londonezii sunt instruiţi să îşi vadă de afacerile cotidiene, dar să fie foarte atenţi şi să apeleze cu încredere linia specială pentru terorism sau numărul de urgenţă.

Nivelul de ameninţare în ceea ce priveşte terorismul irlandez a rămas la "substanţial", după ce a fost ridicat de ka "moderat" în luna septembrie. Nivelul este, totuşi, mai mic decât nivelul general de alertă privind terorismul internaţional care rămâne la "sever".

Ameninţarea vine în ajunul vizitei reginei Elisabeta în Irlanda.

×
Subiecte în articol: alerta cu bomba Londra Irlanda
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close