Antena 3 CNN Externe Alertă cu bombă în clădirea guvernului suedez. Imobilul a fost parţial evacuat

Alertă cu bombă în clădirea guvernului suedez. Imobilul a fost parţial evacuat

Alertă cu bombă în clădirea guvernului suedez. Imobilul a fost parţial evacuat
Sursa foto: Foto: www.thelocal.se
13 Oct 2011   •   15:51

Clădirea Guvernului suedez, denumită Rosenbad, în care se află birourile premierului Fredrik Reinfeldt, a fost evacuată parţial joi, la Stockholm, după primirea unui colet suspect, a anunţat poliţia, citată de AFP.
   
"Nu ştim ce este. (Coletul) a fost livrat la Rosenbad şi, în cadrul verificărilor de rutină ale tuturor coletelor, acest obiect a generat suspiciuni şi poliţia a fost contactată", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Stockholm, Ulf Lindgren.
   
Lindgren nu a fost în măsură să precizeze dacă este vorba despre o scrisoare sau un colet. El a declarat că primii poliţişti sosiţi la faţa locului au apreciat că obiectul este într-adevăr suspect şi au chemat o echipă de genişti pentru a-l examina.
   
"Unele părţi ale Rosenbad au fost evacuate", iar persoanele care se aflau acolo au fost mutate "la o anumită distanţă de obiect şi de intrarea" în clădire, a adăugat el.
   
Circulaţia a fost interzisă de asemenea în împrejurimile imobilului.
   
Reinfeldt a indicat că obiectul a fost livrat personal şi că expeditorul este cunoscut, ceea ce reduce în opinia sa riscul ca acesta să fie periculos.
  
Purtătorul de cuvânt a adăugat că nu are cunoştinţă despre eventuale ameninţări care ar fi fost primite anterior de Guvern.
   
Reinfeldt participa la o conferinţă la periferia oraşului Stockholm. Conform agenţiei de presă suedeze TT, minsitrul Justiţiei, Beatrice Ask, face parte dintre persoanele evacuate din clădirea Rosenbad.

×
Subiecte în articol: alerta bomba cladire guvern Suedia premier colet
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close