Antena 3 CNN Externe Alertă cu bombă la Turnul Eiffel: Circa 25.000 de oameni, evacuaţi

Alertă cu bombă la Turnul Eiffel: Circa 25.000 de oameni, evacuaţi

Alertă cu bombă la Turnul Eiffel: Circa 25.000 de oameni, evacuaţi
Sursa foto: Foto: tunliweb.no
14 Sep 2010   •   22:44

Poliţia franceză a evacuat, marţi seară, Turnul Eiffel, o parte din parcul Champ de Mars, precum şi unele clădiri aflate în împrejurimi, în urma unei alerte cu bombă, informează AFP.

"Compania care administrează Turnul Eiffel a primit un apel anonim, în jurul orei 20:20" (21:20, ora României), au anunţat autorităţile din Paris.

Forţele de ordine au început evacuarea oamenilor, într-o atmosferă calmă, după aproximativ 40 de minute de la primirea apelului. Un poliţist aflat la faţa locului a declarat că circa 25.000 de oameni se aflau în zonă la momentul respectiv.

"Brigăzi specializate, inclusiv o brigadă însoţită de câini utilitari, s-au deplasat la faţa locului, unde inspectează, etaj cu etaj, Turnul Eiffel", au precizat autorităţile franceze.

Oamenii evacuaţi, majoritatea turişti, s-au regrupat pe malul Senei, iar forţele de ordine au stabilit perimetre de securitate. La circa o oră de la producerea incidentului, accesul în zona Turnului Eiffel era în continuare interzis.

Şi traficul rutier din centrul capitalei franceze a fost dat peste cap, după ce autorităţile au deics să închidă unele străzi.

Incidentul are loc la scurt timp după ce Senatul francez a aprobat o lege care interzice purtarea oricărui văl, inclusiv burqa (vălul islamic integral). Cu toate acestea, nu există informaţii din care să reiasă că între cele două evenimente ar exista vreo legătură.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Turnul Eiffel bomba evacuare alerta
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close