Antena 3 CNN Externe ALERTĂ de ciclon pe coasta de est a Indiei: "Luptăm împotriva naturii"

ALERTĂ de ciclon pe coasta de est a Indiei: "Luptăm împotriva naturii"

ALERTĂ de ciclon pe coasta de est a Indiei: "Luptăm împotriva naturii"
Sursa foto: Foto: post.jagran.com
11 Oct 2013   •   11:34

Serviciile meteorologice indiene au atras vineri atenţia asupra unor consecinţe potenţial devastatoare ale ciclonului Phailin, care se îndreaptă spre coasta de est a Indiei, informează AFP.
   
Ciclonul este aşteptat să ajungă sâmbătă seara în Orissa şi Andhra Pradesh, două state sărace, şi va fi însoţit de ploi abundente şi valuri ce ar putea atinge 2,50 de metri.
   
Intensitatea sa "ar trebui să se accentueze cu rafale de vânt de până la 205 sau 215 kilometri pe oră", au anunţat serviciile meteorologice indiene, care avertizează în legătură cu posibile distrugeri de locuinţe, culturi agricole şi în reţeaua electrică.
   
Armata a fost plasată în stare de alertă în cele două state vizate, potrivit postului de televiziune NDTV.
   
Ajutor alimentar şi elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în zonele care vor fi afectate de ciclon, evaluat, pe scara de clasificare a acestor fenomene, cu un grad mai puţin decât categoria cea mai înaltă.
   
Autorităţile se tem că rafalele de vânt vor fi mai puternice decât cele care au lovit Orissa în 1999, în timpul trecerii unui ciclon care s-a soldat cu 15.000 de morţi.
   
"Luptăm împotriva naturii. Suntem mai bine pregătiţi de data aceasta, am învăţat foarte mult din tot ce s-a întâmplat în 1999", a declarat pentru NDTV Surya Narayan Patra, ministrul pentru Gestionarea catastrofelor din statul Orissa.
   
Ploi abundente şi rafale de vânt intense şi-au făcut simţită prezenţa deja de vineri în Orissa şi Andra Pradesh.
   
Între lunile aprilie şi noiembrie, India şi Bangladesh sunt afectate frecvent de cicloane, care se dezvoltă în Golful Bengal. În ianuarie, ciclonul Thane a provocat moartea a 42 de persoane în statul Tamil Nadu (sud).
 

×
Subiecte în articol: ciclon India vant Bangladesh
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close