Antena 3 CNN Externe Alertă de poluare în Marea Britanie. Londra este acoperită de smog

Alertă de poluare în Marea Britanie. Londra este acoperită de smog

Alertă de poluare în Marea Britanie. Londra este acoperită de smog
Sursa foto: Foto: www.tropical-rainforest-animals.com
02 Apr 2014   •   11:53

Londra, oraş aflat deja în colimatorul Comisiei Europene din cauza calităţii aerului respirat de britanici şi a nivelurilor foarte crescute de poluare, este acoperit miercuri de un strat considerabil de smog, relatează AFP.

Potrivit Ministerului Mediului, fenomenul ar umra să dureze până vineri şi are o triplă origine: emisii locale, poluarea industrială a continentului european şi nisipul fin din Sahara, adus de vânturile care suflă din sud-est.

Deşi vremea este deosebit de blândă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi de până la 20 de grade Celsius la Londra, Ministerul Mediului le recomandă persoanelor vulnerabile să evite eforturile intense în exterior.

Unele regiuni din sud şi est ar urma să fie atinse miercuri de niveluri de poluare de nouă sau chiar zece pe o scară de zece.

Această creştere a poluării are loc în timp ce Comisia Europeană a demarat la 20 februarie ultimele proceduri juridice împotriva Marii Britanii pentru lipsa obligaţiilor de a reduce nivelurile excesive de dioxid de azot (NO2), un gaz toxic produs în mare parte de gazele de eşapament.

Conform Comisiei Europene, Londra, care înregistrează niveluri de NO2 mai ridicate decât toate capitalele europene, ar urma să se conformeze normelor UE abia în 2025, respectiv la 15 ani de la amânarea iniţială.

×
Subiecte în articol: Londra poluare
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close