Antena 3 Externe Alerta de securitate la Casa Albă, declanşată de două "evenimente potenţial periculoase"

Alerta de securitate la Casa Albă, declanşată de două "evenimente potenţial periculoase"

07 Mar 2015   •   20:02
Alerta de securitate la Casa Albă, declanşată de două "evenimente potenţial periculoase"
Sursa foto: Foto captura Youtube
UPDATE 20.00 - Alerta de securitate de la Casa Albă a fost declanşată de două incidente separate produse sâmbătă dimineaţă, chiar în timp ce preşedintele Barack Obama şi familia sa se pregăteau să plece cu elicopterul, relatează publicaţia The Hill în ediţia electronică.
   
Secret Service a plasat Casa Albă sub măsuri stricte de securitate, din cauza a două evenimente potenţial periculoase.
   
Agentul Secret Service Brian Leary a declarat că o unitate canină a detectat iniţial un vehicul suspect, la scurt timp după ora 10.00 (17.00, ora României). Câinele special antrenat a detectat vehiculul la intersecţia dintre 16th Street şi bulevardul Constituţiei din Washington.
   
Unitatea "K9 a dat alerta privind un vehicul de la (intersecţia dintre) 16th şi Constituţiei, în această dimineaţă, la 10.10 (17.10, ora României)", a afirmat Leary într-un e-mail pentru publicaţia The Hill. "Acesta este investigat în prezent", a adăugat el.
   
Leary a adăugat că un magazin mobil din apropierea Casei Albe, la intersecţia dintre străzile 15 şi G, a început să scoată fum, probabil din cauza unui incendiu.
   
"Unul dintre magazinele mobile de la (intersecţia dintre) 15 şi G a avut aparent o problemă legată de fum sau foc, care acum este sub control", a adăugat agentul Secret Service în e-mail, precizând că pompierii sunt la faţa locului.
   
Anterior, Reuters a relatat că un zgomot puternic a declanşat o alertă de securitate la Casa Albă, sâmbătă, chiar înainte ca preşedintele Barack Obama şi familia sa să plece cu elicopterul.
   

Zgomotul puternic care s-a auzit pe peluza de sud a Case Albe i-a determinat pe agenţii Secret Service să mute jurnaliştii în sala de conferinţe şi să închidă uşile, iar clădirea a fost blocată.
   
Obama şi familia sa nu se aflau în acel moment pe peluza de sud a reşedinţei prezidenţiale. Preşedintele şi familia sa urmau să plece cu elicopterul de la Casa Albă spre baza aeriană Andrews, pentru a lua avionul Air Force One spre Selma, în statul Alabama, unde se comemorează 50 de ani de la un marş pentru drepturile civice.×
Subiecte în articol: Casa Alba

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close