Antena 3 CNN Externe Alertă de securitate la Paris. Mai mulţi militari au fost loviţi de un vehicul - VIDEO

Alertă de securitate la Paris. Mai mulţi militari au fost loviţi de un vehicul - VIDEO

Alertă de securitate la Paris. Mai mulţi militari au fost loviţi de un vehicul - VIDEO
Sursa foto: Foto: twitter.com/ FranceNews24
de S.T.    |    09 Aug 2017   •   10:54

Un autovehicul a lovit miercuri dimineaţă un grup de militari din cadrul operaţiunii Sentinelle, în suburbia Levallois-Perret, din nord-vestul Parisului, rănind şase militari, dintre care doi sunt în stare gravă, transmit AFP şi Reuters.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 08:00 (06:00 GMT), iar vehiculul implicat a fugit.

''În prezent este în desfăşurare intervenţia poliţiei. Are loc căutarea vehiculului'', a scris pe Twitter departamentul de poliţie din Paris.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliţiei, maşina era condusă de un bărbat. Poliţia a anunţat pe Twitter că vehiculul a fost văzut în suburbia Levallois-Perret.

Potrivit cotidianului Le Parisien, primarul din Levallois-Perret, Patrick Balkany, a denunţat un 'act deliberat'. El a explicat că maşina implicată în atac era parcată pe aleea unde se află cazarma şi i-a lovit pe militari la ieşirea din aceasta.

''Este un act intolerabil, de neînţeles'', a adăugat Balkany.

Din ianuarie 2015, Franţa a fost ţinta unui val de atacuri jihadiste soldate cu moartea a 239 de persoane, ultimele vizând în special forţele de ordine, notează DPA şi AFP.

În aprilie, un poliţist a fost împuşcat pe bulevardul Champs-Elysees de un bărbat cu cazier judiciar. Anchetatorii au stabilit că atacul a avut motivaţie teroristă.

Atacuri eşuate au vizat de asemenea poliţişti şi soldaţi pe Champs-Elysees, lângă muzeul Luvru şi în apropiere de Catedrala Notre-Dame.

Un bărbat înarmat cu un cuţit a fost arestat sâmbătă după ce a încercat să forţeze un punct de control la Turnul Eiffel. Procurorii care investighează cazuri de terorism au afirmat că anchetează acest incident deşi suspectul a fost trimis la un spital de psihiatrie unde a fost anterior internat.

Potrivit cotidianului Le Parisien, primarul din Levallois-Perret, Patrick Balkany, a denunțat un „act deliberat”. El a explicat că mașina implicată în atac se afla pe aleea unde se află cazarma și i-a lovit pe militari la ieșirea din aceasta.

„Este un act intolerabil, de neînțeles'”, a adăugat Balkany.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close