Antena 3 CNN Externe Alerta de tsunami, emisă după cutremurul din India, anulată. În Japonia, un alt seism a făcut 60 de răniţi (VIDEO)

Alerta de tsunami, emisă după cutremurul din India, anulată. În Japonia, un alt seism a făcut 60 de răniţi (VIDEO)

Alerta de tsunami, emisă după cutremurul din India, anulată. În Japonia, un alt seism a făcut 60 de răniţi (VIDEO)
Sursa foto: Cutremur
11 Aug 2009   •   16:43

Alerta de tsunami emisă de autorităţi în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,6 pe scara Richter, care a avut loc în apropierea coastelor Indiei luni noapte, a fost anulată. Un alt cutremur, cu magnitudinea de 6,6 pe scara Richter, a zguduit şi Japonia. Aici, 60 de oameni au fost răniţi.

Alerta de tsunami a fost instituită imediat după producerea seismului din largul coastelor Japoniei. Agenţia meteorologică niponă a anunţat că nivelul mării a scăzut cu 60 de centimetri în portul Yaizu. Acest lucru putea însemna că valuri puternice ar fi fost în formare şi puteau să se abată oricând asupra coastei.

Două reactoare ale unei centrale nucleare situate în regiune au fost oprite. Circulaţia trenurilor a fost sistată, iar câteva autostrăzi au fost închise ca măsură de precauţie. Până la urmă, un tsunami de mică intensitate a lovit sudul insulei japoneze Honshu. Aici s-au înregistrat şi câţiva răniţi uşor.

Un alt cutremur, de data aceasta cu magnitudinea de 7,6, a avut loc în apropierea coastelor Indiei, în largul Insulelor Andaman. Seismul s-a produs la o adâncime de peste 30 de kilometri.

Alerta de tsunami emisă de autorităţi pentru coastele Indiei, Myanmarului, Thailandei, Indoneziei şi Bangladeshului a fost anulată, însă, după aproape două ore de la cutremur.



Antena 3

×
Subiecte în articol: cutremur alerta tsunami India japonia
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close