Antena 3 CNN Externe Alertă de tsunami în Indonezia, după producerea a două cutremure puternice

Alertă de tsunami în Indonezia, după producerea a două cutremure puternice

Alertă de tsunami în Indonezia, după producerea a două cutremure puternice
Sursa foto: Foto: Antena 3
29 Sep 2010   •   21:09

Două cutremure puternice s-au produs, miercuri seară, în insula Papua, din Indonezia, la un interval de mai puţin de un minut. Potrivit AFP, autorităţile din Indonezia au emis o alertă de tsunami în urma celor două seisme. Aceasta a fost, însă, ridicată la scurt timp.

Potrivit Institutului american de Geofizică, USGS, primul cutremur a avut o magnitudine de 6,6 pe scara Richter. Seismul s-a produs în jurul orei locale 02:10 (20:10, ora României), la o adâncime de 21 de kilometri. Epicentrul a fost localizat la 530 kilometri Sud-Est de Sorong (cu o populaţie de peste 125.000) şi 145 kilometri Nord-Est de Tual (unde trăiesc aproape 40.000 de oameni).

Cel de-al doilea cutremur, cu magnitudinea de 7,2 pe scara Richter, a avut loc la mai puşin de un minut de la producerea primului seism. Acesta s-a produs la o adâncime de 12 kilometri, epicentrul fiind localizat la circa 105 kilometri Nord-Vest de Dobo şi 310 kilometri Sud-Vest de Enarotali.

În urmă cu trei zile, un alt cutremur, de circa 6,6 pe scara Richter, s-a produs în estul Indoneziei, în zona insulelor Aru.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cutremur indonezia seism
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close