Antena 3 CNN Externe Alertă de dezastru natural în Coreea de Sud, după ce un incendiu masiv a izbucnit în apropierea unei centrale nucleare

Alertă de dezastru natural în Coreea de Sud, după ce un incendiu masiv a izbucnit în apropierea unei centrale nucleare

Guvernul Coreei de Sud a emis o alertă de dezastru natural după ce un incendiu masiv a izbucnit în apropierea centralei nucleare Hanul din zona de coastă din est, Uljin.

Alertă de dezastru natural în Coreea de Sud, după ce un incendiu masiv a izbucnit în apropierea unei centrale nucleare
Sursa foto: Captura video
de Cerasela Stafie    |    04 Mar 2022   •   16:44

Mii de sud-coreeni și-au părăsit casele vineri, în timp ce un mare incendiu a devastat o zonă de coastă din estul țării și a amenințat temporar o centrală nucleară, scrie Reuters.

Aproximativ 1.000 de pompieri s-au luptat cu flăcăril,e pe fondul unui vânt puternic, și și-au concentrat eforturile pentru a le împiedica să ajungă la o instalație de gaz natural lichefiat din apropierea orașului Samcheok.

Incendiul a început vineri dimineață pe un munte din Uljin și a distrus cel puțin 22 de case și alte nouă structuri, potrivit oficialilor Agenției Naționale de Pompieri și Serviciului Forestier din Coreea.

Aproape 4.000 de oameni au fugit din case pe măsură ce incendiul s-a extins. Focul a ajuns în perimetrul unei centrale nucleare de pe litoral, forțând operatorul să reducă operațiunile la 50%. Sute de pompieri au fost dislocați și au ținut flăcările sub control.

Ulterior, vântul a mutat incendiul spre nord, a declarat Kang Dae-hoon, un alt oficial al agenției. Nu s-au raportat victime până în prezent.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close