x close

Alertă în Cehia! Atac armat la un spital din Ostrava. Toate victimele au murit

10 Dec 2019   •   11:31
Alertă în Cehia! Atac armat la un spital din Ostrava. Toate victimele au murit

Alertă în Cehia, după ce un bărbat a deschis focul într-un oraș industrial situat în nord-estul țării. În urma incidentului, șase persoane au murit.

Update: Numărul persoanelor decedate în incidentul armat înregistrat marţi dimineaţă la un spital din oraşul Ostrava, în nord-estul Cehiei, a urcat la şase, a anunţat ministrul ceh al sănătăţii Adam Vojtech, transmite Reuters.

Bilanţul a fost confirmat de către premierul ceh Andrej Babis, care a precizat că atacul a avut loc într-o sală de aşteptare a spitalului. Patru dintre persoanele împuşcate au murit pe loc, iar două au suferit răni grave, decedând ulterior.

Știrea inițială: Mai multe persoane au fost ucise în timpul unui incident armat marţi, la un spital din Ostravaa anunţat ministrul de interne ceh Jan Hamacek, transmit Reuters, AFP şi dpa.

''Patru persoane sunt decedate şi două rănite grav'', a declarat Pavla Jirouskova, purtătoare de cuvânt a poliţiei din Ostrava, pentru postul de televiziune ceh. Pe contul său de Twitter, poliţia a anunţat că a fost declanşată operaţiunea de căutare a suspectului.

Cotidianul MF Dnes a informat că martorii au auzit focuri de armă dinspre camera de gardă a spitalului universitar din Ostrava, ce are 1.200 de paturi.

Potrivit EFE, atacul a avut loc în jurul orei locale 07:00 (06:00 GMT).

Postul de radio german Deutsche Welle a relatat că poliţia a evacuat spitalul şi este în căutarea unui bărbat cu o înălţime de aproximativ 1,8 metri, îmbrăcat cu o jachetă roşie.

"Este o unitate de intervenţie a poliţiei regionale şi o echipă de reacţie rapidă. Din păcate, atacul s-a soldat cu mai multe decese'', a declarat ministrul de interne Jan Hamacek pentru postul public de televiziune ceh.

''Intervenţia este în desfăşurare, nu voi comenta cu privire la alte detalii. Poliţia face tot posibilul pentru a rezolva situaţia'', a adăugat Hamacek.

Sursă: Agerpres
Parteneri
Parteneri
sati