Antena 3 CNN Externe ALERTĂ în Copenhaga. Presupusul autor al atacurilor de sâmbătă A FOST UCIS

ALERTĂ în Copenhaga. Presupusul autor al atacurilor de sâmbătă A FOST UCIS

ALERTĂ în Copenhaga. Presupusul autor al atacurilor de sâmbătă A FOST UCIS
Sursa foto: Foto: foxnews.com
15 Feb 2015   •   10:10
UPDATE 10.10 - Bărbatul împuşcat mortal de poliţişti, duminică dimineaţă, în cartierul Nørrebro, Copenhaga, este autorul atacurilor armate de sâmbătă, scrie BBC News.
  
Poliţia a anunţat că înregistrări ale camerelor de supraveghere sugerează că bărbatul pe care l-a ucis duminică dimineaţa a comis ambele atacuri şi că nu sunt implicate alte persoane.
   
"Presupunem că acelaşi vinovat se află în spatele ambelor incidente şi presupunem totodată că... vinovatul împuşcat de către echipa de intervenţie a poliţiei este persoana din spatele ambelor asasinate", a declarat Torben Molgaard Jensen, şeful poliţiei daneze, într-o conferinţă de presă.
   
El a anunţat că poliţia îşi va păstra prezenţa importantă în capitala daneză.
   
Nivelul alertei la Copenhaga a fost ridicat după cele două atacuri armate, potrivit unui corespondent BBC
   
Duminică dimineaţa, poliţia a anunţat că ţinea sub supraveghere o adresă din cartierul Norrebro, aşteptând ca locuitorul să se întoarcă.
   
Atunci când s-a apropiat, el a observat ofiţerii de poliţie, a scos o armă şi a deschis focul, potrivit poliţiei. Ofiţerii au răspuns tirului şi l-au ucis.

Poliţia daneză a împuşcat mortal un bărbat considerat suspect duminică dimineaţa, iar alt bărbat a fost împuşcat mortal anterior, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în faţa unei sinagogi din Copenhaga, după atacul soldat sâmbătă după-amiaza cu un mort şi trei răniţi, relatează site-ul TheLocal.dk.
  
Într-un incident separat, către ora locală 1.00 (2.00, ora României), un bărbat, membru al comunităţii evreieşti, a fost împuşcat mortal, iar doi poliţişti au fost răniţi.
   
Bilanţul incidentelor armate de la Copenhaga creşte astfel la trei morţi şi şase răniţi, după atacul armat de la conferinţă, soldat cu un civil mort şi trei poliţişti răniţi. Bărbatul ucis la Centrul Østerbro din Krundttønden era un civil în vârstă de 55 de ani şi nu 40, aşa cum a anunţat poliţia anterior.
 
Poliţia din Suedia a consolidat pe timpul nopţii de sâmbătă de duminică măsurile de supraveghere la frontiera cu Danemarca, la Podul Öresund.

×
Subiecte în articol: Copenhaga atentat Danemarca
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close