Antena 3 CNN Externe Alertă în Hong Kong: A fost depistat primul caz de gripă aviară la om, după 2003

Alertă în Hong Kong: A fost depistat primul caz de gripă aviară la om, după 2003

Alertă în Hong Kong: A fost depistat primul caz de gripă aviară la om, după 2003
Sursa foto: Foto: samaw.com
18 Noi 2010   •   08:35

Autorităţile din Hong Kong au depistat o persoană cu gripă aviară. Acesta este primul caz de gripă aviară la om din ultimii şapte ani, relatează AFP. Este vorba de o femeie în vârstă de 59 de ani, care se întorsese dintr-o vizită în China continentală.

Femeia se află în stare gravă. Ea a fost diagnosticată iniţial cu pneumonie, fiind ulterior testată pozitiv cu virusul H5, o variantă a gripei aviare. Deocamdată, oficialii nu au stabilit dacă bolnava a contractat virusul în Hong Kong sau în altă parte. Autorităţile sanitare au plasat sub atentă supraveghere persoanele care au intrat în contact cu ea.

În urma descoperirii acestui caz, Guvernul din Hong Kong a ridicat la "grav" nivelul de alertă privind gripa aviară. Asta înseamnă un "risc ridicat" de a contracta boala în regiune, a informat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din teritoriu.

Ultimul caz de gripă aviară din Hong Kong a fost confirmat în urmă cu şapte ani, în 2003. În 1997, Hong Kong s-a confruntat cu o epidemie de gripă aviară în urma căreia şi-au pierdut viaţa şase persoane.

×
Subiecte în articol: gripa aviara hong kong alerta
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close